Wimbledon 2024: Două românce din trei care au intrat în prima zi a competiției pe tabloul feminin au fost eliminate, în timp ce o debutantă a produs surpriza. Ce au făcut marii tenismeni internaționali

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

Prima zi oficială de pe tabloul feminin de la Wimbledon a adus în prim-plan patru partide în care au fost implicate jucătoare ce reprezintă România la cel de-al treilea turneu de Grand-Slam al anului. Prima jucătoare din țara noastră care a intrat în scenă la întrecerea de pe iarba londoneză a fost Irina Begu.

Sportiva clasată pe locul 126 în clasamentul WTA a întâlnit-o pentru a doua oară în istorie pe chinezoaica, Lin Zhu, jucătoare pe care o învinsese în anul 2019 în minimum de seturi. De această dată, la turneul care se desfășoară în Marea Britanie, Irina Begu a început groaznic acest duel, pentru că a pierdut primul set la 0.

În actul secund, un break a fost consemnat rapid de asiatică, dar totul s-a spulberat atunci când adversara jucătoarei din România a obținut dublul-break. S-a făcut rapid 4-1 pentru Lin Zhu, care a fructificat șansele create și a încheiat cu scorul de 6-4 în setul al doilea, chiar dacă Irina Begu a recuperat un break.

Cea de-a doua jucătoare din România care a participat în prima rundă la Wimbledon a fost debutanta, Anca Todoni. Sportiva aflată pe poziția numărul 141 în ierarhia feminină, în vârstă de 19 ani, aflată la prima participare la un turneu de Mare-Șlem. Una dintre reprezentantele țării noastre la competiția de pe iarba londoneză a dat peste sârboaica, Olga Danilovic, clasată mai bine decât aceasta.

Totul s-a decis în minimum de seturi, deoarece Anca Todoni a izbutit să își impună stilul de joc și să câștige confruntarea. Dacă primul act a fost unul foarte echilibrat, pe care sportiva noastră și l-a adjudecat cu scorul de 7-5, în setul al doilea, scorul a fost unul mult mai clar în favoarea acesteia, 6-1. În runda următoare, după ce a egalat situația duelurilor directe cu sportiva din Serbia, Anca Todoni va întâlni favorita numărul doi a competiției, americanca Coco Gauff, într-un meci care se va disputa pe terenul central, cel mai probabil. Confruntarea de la ”All England Club” dintre cele două jucătoare se va desfășura miercuri, 3 iulie, începând cu ora 13:00.

A treia româncă care a evoluat în prima zi la Wimbledon, Sorana Cîrstea, a fost dezamăgirea primului tur a competiției. Jucătoarea cotată cu șansa a 29-a la cucerirea trofeului a fost eliminată de pe tabloul principal de o sportivă din Marea Britanie venită din calificări, din apropierea locurilor 300 în clasamentul WTA.

În ciuda obținerii unui prim set cu scorul clar de 6-3, totul avea să meargă în direcția nepotrivită pentru sportiva noastră, care a cedat cu scorul de 2-6 în actul al doilea. Forma slabă a Soranei Cîrstea a continuat și în setul decisiv, acolo unde Sonay Kartal a trecut fără să piardă vreun game.

Jaqueline Cristian a pierdut în cel de-al patrulea joc în care a fost implicată o româncă, în compania Biancăi Andreescu. Sportiva noastră a cedat în fața unei jucătoare cu mult mai slab cotată în acest moment în ierarhia WTA, cu scorul de 4-6, 2-6.

Cealaltă româncă care este prezentă la Wimbledon, Ana Bogdan, va debuta la competiția din Londra, marți, 2 iulie, atunci când aceasta o va întâlni pe iberica, Cristina Bucsa, clasată cu șapte locuri în urma uneia dintre reprezentantele noastre.

Tot în prima zi de la Wimbledon, au intrat în joc și alți tenismeni de renume sau care pornesc cu șanse serioase la câștigarea trofeului. Pe tabloul feminin, ”șocul” zilei a fost redat de abandonul Arynei Sabalenka, care a trebuit să renunțe, din cauza problemelor medicale peste care nu a putut trece. Tot pe tabloul feminin, Marta Kostyuk, din Ucraina, favorita numărul 18 a competiției, a trecut de slovaca, Rebecca Sramkova, în minimum de seturi.

De asemenea, pe aceeași parte de tablou, grecoaica, Maria Sakkari, nu a avut probleme cu americanca, McCartney Kessler, fosta adversară a Simonei Halep din luna mai a acestui an. A noua favorită de la Wimbledon a triumfat cu scorul de 6-3 și 6-1 și s-a calificat în turul doi.

Daria Kasatkina nu a avut dificultăți cu o chinezoaică poziționată în apropierea locurilor 700, iar jucătoarea din Rusia a câștigat cu scorul de 6-3, 6-0. Jasmine Paolini, finalista de la Roland Garros, a mers mai departe la Wimbledon, după ce a învins-o pe Sara Sorribes Tormo, din Spania, în ceea ce a fost un duel complicat, încheiat cu scorul de 7-5, respectiv, 6-3.

La masculin, liderul mondial, Jannik Sinner, nu a avut o misiune ușoară în jocul de debut de la această competiție. Italianul a condus cu 2-0 la seturi un neamț, dar Yannick Hanfmann a câștigat setul al treilea și a prelungit aflarea deznodământului, dar pentru puțin timp, totuși, pentru că italianul a învins cu 3-1 la general.

Campionul în exercițiu al competiției, Carlos Alcaraz, a deschis noua ediție de Wimbledon, cu un succes înregistrat în fața estonianului, Mark Lajal, cu scorul final de 7-6, 7-5 și 6-2. Grigor Dimitrov, favoritul numărul 10 al întrecerii de pe iarba londoneză, a trecut în minimum de seturi de sârbul, Dusan Lajovic, cu scorul de 6-3, 6-4, 7-6. Norvegianul Casper Ruud a învins cu scorul de 7-6, 6-4, 6-4 australianul, Alex Bolt.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.