CNAIR, despre reparaţiile la Podul Giurgiu-Ruse: Drumarii bulgari vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealată

Foto: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu
Drumarii bulgari vor închide câte o bandă pentru reabilitarea Podului de la Giurgiu – Ruse şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă, a anunţat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Precizările CNAIR vin în urma informaţiilor transmise de directorul general al companiei, Cristian Pistol, într-o conferinţă de presă, potrivit cărora Podul de la Giurgiu – Ruse, administrat dual, va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu data de 9 iulie.
Cristian Pistol a explicat că lucrările ar putea dura, în total, doi ani. ”Aceştia au luat decizia închiderii circulaţiei pe o bandă, cu temporizare la 3 minute semaforizată, pentru prima fază, a decopertărilor, urmând ca ulterior să vadă dacă este nevoie ca podul să fie închis total circulaţiei rutiere. Sperăm să nu ajungem într-o astfel de situaţie. Lucrarea durează undeva, la prima estimare, la 2 ani de zile.”
 Autorităţile române au explicat că nu au reuşit să convingă partea bulgară să schimbe perioada lucrărilor. Românii care vor să evite aşteptarea prelungită pe podul Giurgiu-Ruse pot trece Dunărea fie pe la podul Calafat-Vidin, fie cu bacul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.