EURO 2024: ”Tricolorii”, capăt de drum la turneul final din Germania. Țările de Jos, prea puternică pentru naționala noastră, iar turcii și austriecii au luptat de la egal la egal pe final

Sursă foto: UEFA.com

Ultima zi a optimilor de finală de la EURO 2024 a adus în prim-plan două confruntări care au culminat această fază a competiției, iar România a încheiat parcursul de la acest turneu final, în timp ce în celălalt joc, turcii au trecut de austrieci la limită, după ce au condus la două goluri diferență.

În prima partidă a zilei, de la Munchen, pe Allianz Arena, fotbaliștii lui Edi Iordănescu au jucat în companiia Țărilor de Jos. La a 11-a înfuntare directă dintre cele două naționale, românii au început tare și au trecut pe lângă deschiderea de scor în primele minute. Dennis Man, Ianis Hagi și Denis Drăguș, toți trei au fost aproape de a scutura plasa porții olandeze.

Totuși, deschiderea de scor a venit în partea cealaltă, acolo unde Cody Gakpo a primit o minge în flancul stâng, iar fotbalistul celor de la Liverpool a intrat în centru și a șutat la colțul scurt. Florin Niță nu a putut interveni la această fază, iar ”portocala mecanică” a punctat decisiv pe tabelă. Mai apoi, a urmat o dominare categorică din partea elevilor lui Ronald Koeman, care au mai irosit șanse uriașe până la finalul primei reprize.

Naționala țării noastre nu a putut să își creeze vreo oportunitate importantă în minutele trecute de la preluarea avantajului de către batavi. În actul secund, jucătorii conduși de pe margine de Edi Iordănescu au început în forță și au pus presiune asupra buturilor apărate de Bart Verbruggen. Totuși, golurile au venit tot în poarta reprezentativei noastre. Prima dată, Cody Gakpo a trecut pe lângă dublă, deoarece reușita sa a fost anulată pe motiv de offside.

În minutul 83 al jocului, o eroare comisă în defensiva României de către Radu Drăgușin i-a permis lui Dony Malen să trimită în plasă cu poarta goală, iar în prelungirile confruntării, același fotbalist al celor de la Borussia Dortmund a izbutit să producă dubla. Țările de Jos merg mai departe în sferturile de finală de la EURO 2024, acolo unde vor evolua împotriva Turciei.

Naționala antrenată de Vincenzo Montella a trecut de Austria, la limită cu scorul de 2-1. Golurile turcilor au fost marcate de Merih Demiral, în primul minut al jocului, dar și în minutul 59 al confruntării. Replica austriecilor a venit în minutul 66, atunci când Michael Gregoritsch a punctat pentru a reduce din diferență. Chiar dacă austriecii au presat până la finalul jocului, aceștia nu au putut egala.

Cea mai mare ocazie de a trimite meciul în prelungiri a venit în ultimul minut al jocului, atunci când Christoph Baumgartner a reluat cu o lovitură de cap, dar portarul turcilor a blocat tentativa acestuia de a puncta.

Grație acestor rezultate, olandezii și austriecii își vor da întâlnire sâmbătă, pe data de 6 iulie, de la ora 22:00, la Berlin.În aceeași zi, pe partea respectivă de tablou, Elveția și Anglia vor juca la Dusseldorf, de la ora 19:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.