Wimbledon 2024: A doua zi a turneului de pe iarba londoneză a mai eliminat două românce de pe tabloul principal, iar Novak Djokovic nu a avut probleme la debutul său. Rezultatele complete din Marea Britanie

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

A doua zi a turneului de Grand-Slam de la Wimbledon a început cu stângul pentru România, deoarece atât Gabriela Ruse, cât și Ana Bogdan au fost eliminate de pe tabloul principal al competiției. Prima dintre ele a fost surclasată de a patra favorită a competiției, Elena Rybakina. Sportiva din Kazakhstan s-a impus cu scorul de 6-3 și 6-1, într-o oră și 10 minute de joc efectiv.

Ana Bogdan a disputat o înfruntare în compania spanioloaicei, Cristina Bucsa. În primul set al meciului, iberica clasată mai slab decât una dintre reprezentantele României la această întrecere de pe iarba londoneză, s-a desprins și a încheiat cu scorul de 6-4. În actul secund, scorul s-a repetat, dar în direcția jucătoarei noastre. Setul decisiv a fost de partea Cristinei Bucsa, care s-a impus, în cele din urmă, grație unui tie-break.

Pe tabloul feminin, au mai intrat în scenă și favorita numărul 15 a competiției, Liudmila Samsonova. Aceasta a câștigat înfruntarea desfășurată împotriva Rebekai Masarova, cu scorul de 6-3, 4-6, respectiv, 6-2. Numărul 18 al lumii, Anna Kalinskaya, a câștigat meciul din primul tur, disputat contra unei maghiare, cu scorul de 6-3 și 6-2.

Jelena Ostapenko, clasată pe poziția a 14-a, a trecut de Ajla Tomljanovic, cu scorul de 6-1, 6-2. Iga Swiatek, liderul mondial la feminin, a învins-o pe americanca, Sofia Kenin, cu scorul de 6-3, 6-4, iar tot în primul tur de la Wimbledon, Leylah Fernandez, a depășit-o pe italianca, Lucia Bronzetti, cu scorul de 6-4, 6-3.

Caroline Garcia nu a avut deloc o misiune ușoară în primul tur de la Wimbledon, dar franțuzoaica a trecut de Anna Blinkova, cu scorul final de 6-4, 7-5. Numărul 10 mondial, Ons Jabeur, a avut parte de un meci destul de ușor jucat în compania unei japoneze, iar tunisianca s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, în minimum de seturi.

Pe tabloul masculin, numărul șapte mondial, polonezul, Hubert Hurkacz, a trecut de Radu Albot, din Republica Moldova, în patru seturi, cu scorul final de 5-7, 6-4, 6-3, 6-4. Ben Shelton, favorit numărul 14 al competiției, a trecut în set decisiv, de Mattia Bellucci, cu 6-4 în decisiv, iar Alexander Zverev și Novak Djokovic și-au respectat statutul și au trecut, pe rând, de Roberto Carballes-Baena, respectiv, Vit Kopriva, în minimum de seturi.

Stefanos Tsitsipas l-a eliminat din competiție pe japonezul, Taro Daniel, cu scorul final de 7-6, 6-4, 7-5. Holger Rune a avut parte tot de o dispută dată împotriva unui asiatic, iar sud-coreeanul a pierdut în minimum de seturi, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-4.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.