Wimbledon 2024: Favoritul numărul opt, scos din competiție, duelul italienilor de rang înalt, dar și cu ce a rămas tânăra Anca Todoni după Marele-Șlem

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

Cea de-a treia zi de la Wimbledon a fost una cu surprize, dar și cu rezultate ce nu au uimit cu absolut nimic, în care unele dintre partide au avut nevoie de set decisiv pentru a stabili un învingător. Pe tabloul masculin, americanul Frances Tiafoe a deschis seria de confruntări și acesta a trecut cu scorul de 7-6, 6-1 și 6-3 de croatul, Borna Coric. În turul următor, favoritul numărul 29 al întrecerii de pe iarba londoneză va da peste numărul trei mondial, Carlos Alcaraz.

Ibericul nu a avut mari probleme înafara primului set care a fost decis în favoarea sa în tie-break contra australianului situat pe locul 69 în lume, Aleksandar Vukic. Campionul en-titre s-a impus în minimum de seturi cu scorul final de 7-6 și un dublu 6-2 pentru a avansa în turneul din Marea Britanie.

O mare surpriză a fost consemnată la duelul în care a fost angrenat al optulea favorit al întrecerii cu numărul trei de Grand-Slam a anului în curs. Norvegianul Casper Ruud a fost dominat de experimentatul italian, Fabio Fognini, clasat în apropierea locurilor 100 în clasamentul masculin. Outsider-ul a trecut în patru seturi de nordic, cu scorul final de 6-4, 7-5, 6-7, respectiv, 6-3, iar pentru Casper Ruud se confirmă încă o dată că întrecerea de pe iarba londoneză nu îi priește absolut deloc, acesta nereușind să depășească vreodată turul al doilea.

La All England Club, seria de meciuri a continuat cu calificarea în turul al treilea a rusului, Karen Khachanov, favorit numărul 21, care a profitat de un abandon. Francezul situat pe locul 16 în ierarhia ATP, Ugo Humbert, a trecut în trei seturi de olandezul, Van de Zandschulp, cu scorul de 7-6, 6-1, 6-3.

Daniil Medvedev a mers și el mai departe, după ce a răsturnat rezultatul. Rusul a fost condus de un francez aflat înafara primelor 100 de locuri ale lumii, dar a câștigat disputa cu Alexandre Muller cu scorul final de 6-7, 7-6, 6-4 și 7-5. Tot în al treilea tur de la Wimbledon a progresat și rusul, Roman Safiullin, de pe poziția a 44-a din lume, care l-a învins pe argentinianul, Francisco Cerundolo, într-un meci exploziv de cinci seturi.

Kazahul, Alexander Bublik, nu a avut probleme și și-a obținut calificarea în următoarea fază a competiției, în timp ce Lorenzo Sonego a cedat în fața lui Roberto Bautista-Agut, în patru seturi. Chilianul cotat cu a 24-a șansă la trofeu, Alejandro Tabilo, a trecut de britanicul, Daniel Evans, cu scorul de 6-2, 7-5 și 6-3. Americanul Tommy Paul, situat pe a 13-a poziție în ierarhia masculină a avut de furcă serios cu un finlandez aflat pe locul 147 în clasamentul mondial, dar occidentalul a trecut mai departe, la capătul unei întâlniri de cinci seturi și de peste trei ore de joc.

Miomir Kecmanovic l-a scos din circuitul de la Wimbledon pe batavul, Tallon Griekspoor, aflat pe locul 27 în clasamentul ATP, iar Thanasi Kokkinakis, din Australia, l-a învins pe canadianul, Felix Auger-Aliassime, care nu și-a revenit după parcursul slab de la Roland Garros. Canadianul a cedat în cinci seturi, după patru ore și jumătate de joc efectiv.

Pe tabloul masculin, ziua a fost încheiată cu disputa senzațională dintre cei doi italieni, Jannik Sinner și Matteo Berrettini. Numărul unu mondial și fostul finalist de la Wimbledon din anul 2021, atunci când a fost învins de Novak Djokovic, au oferit o partidă pe cinste.

În primul set, campionul în exercițiu de la Australian Open a câștigat la tie-break, pentru ca, mai apoi, în setul al doilea, acest scenariu să se repete. Atunci când conducea cu un avantaj de două seturi pe tabelă, Jannik Sinner a fost surprins de forța etalată de adversarul său din aceeași țară în actul al treilea, care i-a fost trecut în cont lui Matteo Berrettini, scor 6-2. În al patrulea set, totuși, italianul aflat în mai mare formă a dus meciul într-un alt tie-break, acolo unde s-a impus destul de greu, dar numărul unu mondial s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon.

Jannik Sinner îl va întâlni în runda următoare pe sârbul, Miomir Kecmanovic. Duelul legendarilor tenismeni, dintre Stanislas Wawrinka și Gael Monfils a fost întrerupt la scorul de 2-0 la seturi în favoarea francezului. Pe tabloul feminin al întrecerii de pe iarba din capitala Marii Britanii, brazilianca, Beatriz Haddad Maia a trecut în minimum de seturi de poloneza, Magdalena Frech. Jucătoarea de pe locul 20 în lume s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3. Elina Svitolina a trecut, la rândul ei, din această etapă a competiției, de o altă poloneză, mai bine cotată, Magda Linette, cu scorul final de 7-5, 6-7, respectiv, 6-3.

Singura jucătoare din România rămasă pe tablou s-a confruntat cu o sportivă care s-a născut în același an cu aceasta. Anca Todoni și Coco Gauff, despărțite în clasament de 140 de locuri, au afișat o confruntare fără istoric. Americanca a controlat desfășurarea jocului și a terminat partida în minimum de seturi, cu scorul de 6-2, 6-1, pentru a merge mai departe la Wimbledon, acolo unde va da peste britanica care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în primul tur, Sonay Kartal.

A 11-a favorită la cucerirea titlului de pe iarba londoneză a avut ceva dificultăți în a își câștiga jocul în setul al doilea, în mod special. Danielle Collins a dat peste daneza, Clara Tauson, pe care a învins-o cu scorul de 6-3, 7-6. Bianca Andreescu a trecut și ea în turul al treilea de la Wimbledon, după ce a produs o surpriză uriașă. Linda Noskova, locul 26 în ierarhia WTA, a fost ”răpusă” de jucătoarea cu origini românești, cu scorul d 6-3, 7-6.

Veterana jucătoare din Japonia, Naomi Osaka, a fost surclasată de una dintre reprezentantele USA, Emma Navarro. A 19-a favorită la a pune mâna pe trofeul de la Wimbledon a trecut în două seturi de sportiva niponă, cu scorul final de 6-4, 6-1. Arantxa Rus, din Țările de Jos, nu a putut să surprindă în duelul pe care l-a avut de disputat în compania grecoaicei aflate pe poziția a 9-a în clasamentul feminin. Maria Sakkari a câștigat meciul cu scorul final de 7-5, respectiv, 6-3.

Ucraineanca, Dayana Yastremska, a trecut în trei seturi de cea care a impresionat la Roland Garros. Varvara Gracheva, de pe poziția a 70-a în lume, a pus mâna pe primul act al înfruntării, dar a cedat în următoarele două și a fost trimisă acasă. Italianca care a prins finală la cel mai recent turneu de Grand-Slam din 2024 și-a respectat blazonul de favorită și a învins o belgiancă. Jasmine Paolini a consemnat scorul de 7-6, respectiv, 6-2 în fața lui Greet Minnen.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.