VIDEO: FCSB pune mâna pe primul trofeu din acest sezon, după o victorie în Supercupa României în fața revelației sezonului trecut

FCSB a cucerit primul trofeu din acest sezon, după ce a terminat învingătoare în finala Supercupei României, într-un meci disputat împotriva Corvinului Hunedoara, revelația sezonului trecut. Pe stadionul ”Steaua”, din Capitală, s-au întâlnit în această competiție campioana în exercițiu din Superligă, dar și deținătoarea Cupei României, iar scorul final al duelului a fost de 3-0 în favoarea ”roș-albaștrilor”, grație golurilor marcate de David Miculesccu, Marius Ștefănescu și Luis Phelipe.

În primul joc din această stagiune, după o serie de meciuri amicale de ambele părți și noi transferuri făcute în componența echipelor, FCSB și Corvinul Hunedoara au dat piept una cu cealaltă în Ghencea. În două seturi de echipamente mai puțin obișnuite pentru cele două cluburi, mai exact, alb cu roșu pentru bucureșteni, respectiv, predominant negru pentru hunedoreni, elevii lui Florin Maxim au început mai bine confruntarea.

În minutul doi al partidei, după un contraatac susținut corespunzător de fotbaliștii celor de la Corvinul, una dintre noile achiziții ale acestei perioade de mercato a fost aproape să finalizeze cu gol acțiunea. Fostul fotbalist al celor de la UTA Arad și CFR Cluj, Roger, a primit o pasă de la un coechipier, iar de la o distanță de circa 20 de metri, a șutat puternic, la semi-înălțime, dar Andrei Vlad a fost la post.

După ce domina la capitolul posesie încă de la începutul înfruntării, câștigătoarea titlului din Superligă a dat lovitura decisivă la jumătatea primei reprize. Fundașul dreapta al celor de la FCSB, Nana Antwi a pornit într-o cursă în partea dreaptă a terenului, iar jucătorul ghanez a pasat spre omul adus în această vară de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Marius Ștefănescu.

După o combinație reușită între cei doi fotbaliști, africanul a centrat în careu, acolo de unde Alexandru Băluță a întors mingea pentru finalizarea lui Baba Alhassan. Șutul acestuia a fost respins de Ștefan Lefter, dar pe fază a fost David Miculescu, care a trimis în plasa porții cu o lovitură de cap din câțiva metri și a deschis scorul.

Replica deținătorilor trofeului din Cupa României a venit la două minute mai târziu, atunci când fiind pasat în interiorul careului, Sergiu Buș i-a pus mari probleme goalkeeper-ului clubului finanțat de Gigi Becali. Legendarul fotbalist nou-venit la formația antrenată de Florin Maxim l-a întors eficient pe Vlad Chiricheș și a încercat să marcheze cu o execuție trimisă la colțul scurt. Reacția portarului Andrei Vlad nu a întârziat să apară, iar FCSB a trecut cu bine peste această fază.

Din cornerul rezultat, Andrei Vlad a mai fost o dată testat, de această dată, dintr-o foarfecă expediată spectaculos pe spate de unul dintre adversari. Intensitatea șutului nu a atins un nivel ridicat, astfel că portarul bucureștenilor nu a avut mari probleme.

Încă o șansă importantă de a se marca în această confruntare a fost consemnată cu două minute înainte de fluierul de final al primei părți. Joyskim Dawa a avansat cu mingea la picior, iar dintr-o fază încâlcită, balonul a ricoșat la Eduard Radaslavescu. Totuși, șutul acestuia trimis pe jos, la colțul lung, a fost blocat de portarul advers, iar acțiunea s-a încheiat fără nimic concret.

În minutele de prelungire ale primei reprize, Roger a driblat de câteva ori în partea dreaptă a terenului, iar brazilianul a pasat la marginea careului spre Alexandru Neacșa. ”Decarul” hunedorenilor a trimis un șut pe jos, plasat, la colțul lung, care a prins pământul, dar care a trecut milimetric pe lângă stâlpul din dreapta porții campioanei României.

La primele secunde trecute din partea a doua, o ocazie mare a fost ratată de cei de la FCSB. Marius Ștefănescu a recepționat o pasă în flancul drept de atac al echipei conduse de pe margine de Elias Charalambous, iar execuția mijlocașului dreapta al ”roș-albaștrilor” spre colțul scurt, a fost respinsă în corner de Ștefan Lefter, care a întâmpinat mai multe dificultăți decât arăta execuția.

Totuși, în minutul 51 al partidei, doi fotbaliști care au fost transferați în această vară de clubul din Capitală au combinat pentru înscrierea golului secund al echipei care a câștigat întrecerea internă precedentă. Atacantul venit de la U Cluj, Daniel Popa, i-a așezat balonul pentru finalizare lui Marius Ștefănescu, achiziționat de la Sepsi Sfântu Gheorghe în schimbul sumei de 1,4 milioane de euro. Cel din urmă a finalizat în stilul său caracteristic, cu un șut plasat la colțul lung, fără a îi oferi vreo șansă portarului hunedorenilor.

O șansă uluitoare de a mai marca un gol în poarta Corvinului pentru cei de la FCSB a apărut în minutul 67, atunci când Vlad Chiricheș a urcat cu mingea la picior și a găsit un spațiu liber pentru Daniel Popa. Cel din urmă a scos mingea la Baba Alhassan, care a continuat cu Eduard Radaslavescu, dar tânărul vârf de atac al ”roș-albaștrilor” a șutat defectuos din apropiere.

Marius Ștefănescu putea să bifeze dubla la debutul într-un meci oficial în tricoul FCSB-ului, după ce Baba Alhassan a oferit o pasă pe poziție viitoare de excepție pentru acesta. Fostul om al covăsnenilor a vrut să marcheze cu un șut la colțul lung, dar s-a apropiat prea mult de goalkeeper-ul advers și a fost refuzat de către acesta. A treia reușită a serii a apărut după un șut blocat al lui Alexandru Musi, care a făcut ca Luis Phelipe să îndeplinească o simplă formalitate și să marcheze cu poarta goală pentru a stabili un scor de neprezentare.

FCSB a terminat victorioasă această partidă din Supercupa României în fața Corvinului Hunedoara și a început cu dreptul noua stagiune. Trofeul din această competiție câștigat face ca, pentru prima dată, după o pauză de patru ani de zile, titlul să fie adjudecat de formația care a câștigat campionatul în sezonul precedent, ci nu de o grupare care cucerise o ediție de Cupa României. CFR Cluj, în anul 2020, fusese ultima echipă care obținea Supercupa României din postura de deținătoare a Superligii.

De asemenea, acest succes nu trebuie să fie decât un imbold necesar oferit trupei bucureștene, înainte de participarea pe plan european din acest sezon. Debutul celor de la FCSB în preliminariile UEFA Champions League va avea loc marți, pe 9 iulie, de la ora 22:00, într-un meci disputat în fața clubului din San Marino, Virtus, în primul tur de calificare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.