Mai multe curse au fost anulate pe Aeroportul Otopeni

Foto: Alina Neagu

Sunt din nou probleme pe Aeroportul Otopeni. Trei curse Tarom spre şi dinspre Cairo, Beirut şi Amman au fost anulate astăzi.

Compania precizează că decizia a fost luată din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor.

De asemenea, figurează ca anulate curse spre și dinspre Iași, Oradea, Istanbul, Madrid, Frankfurt, Paris și Amsterdam.

„Compania TAROM anunță anularea a zece curse din data de 8 iulie 2024, din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor. În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat “inapt de zbor”. Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului.

Cursele anulate până acum sunt: ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni, ROT167/8 Otopeni -Beyrut- Otopeni, ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni, ROT701/2 Otopeni – Iași-Otopeni, ROT621/2 – Otopeni – Oradea-Otopeni, ROT261/2 – Otopeni – Istanbul-Otopeni, ROT231/2 – Otopeni – Budapesta-Otopeni, ROT 301/2 – Otopeni – Frankfurt-Otopeni, ROT361/2 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni, ROT 381/2 – Otopeni – Paris-Otopeni

Compania traversează astfel o situație fără precedent, iar echipele unite TAROM lucrează pentru identificarea de solutii și protejarea pasagerilor încă de azi noapte. Departamentele Comercial, Ticketing, Call Center și o parte dintre piloți și însoțitorii de zbor sunt în acest moment în mobilizare operațională și iau în calcul rerutări sau alte alternative, timp în care se asigură pasagerilor de pe aeroport cele necesare. Pentru aceste activități s-a alocat deja personal suplimentar.

TAROM regretă disconfortul creat și asigură pasagerii că siguranța acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectați de aceste anulări. Echipa noastră de asistență va contacta direct pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile.”, potrivit comunicatului companiei Tarom.

Printre cei afectați de anularea curselor se află și membrii delegației oficiale care va participa la summitul NATO de la Washington via Paris. În lipsa unei alternative, oficialii s-au deplasat cu un avion SPARTAN pus la dispoziție de MApN.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că a solicitat măsuri urgente pentru remedierea situației actuale.

Amintim că pentru întârzierile de peste 3 ore la aterizare, compensațiile pornesc de la 250 de euro și ajung până la 600 de euro, iar pentru întârzierile de peste 5 ore la decolare, pasagerii pot cere banii înapoi pe bilet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.