Sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună, în județul Ilfov

Sursa foto: ASPA București/facebook

Consiliul Județean Ilfov subvenționează sterilizarea, microciparea și înregistrarea în RECS a câinilor de rasă comună cu proprietar.

Până acum, numai primăriile puteau subvenționa campanii de sterilizări gratuite pentru câinii de rasă comună cu proprietar, din propriile bugete, dar legea s-a modificat, la inițiativa Consiliului Județean Ilfov și a președintelui acestuia Hubert Thuma.

Eforturile vor debuta cu o campanie de informare pentru cele 250 de mii de gospodării din mediul rural, din Ilfov.

Consiliul Judeţean Ilfov a alocat, pentru acest an, 1,5 milioane de lei pentru sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună cu proprietar, astfel încât sterilizarea și microciparea să fie complet gratuite pentru proprietari.

În context, ar mai trebui menționat faptul că sterilizarea și microciparea câinilor sunt obligatorii prin lege, iar nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Cetățenii pot suna pentru programări la numărul 0751.235.009. Principala condiție este ca cetățenii care își sterilizează și microcipează câinele în cadrul acestui proiect să aibă domiciliul în județul Ilfov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.