Wimbledon 2024: Retrageri din cauza problemelor medicale, surprize atât la masculin, cât și la feminin, iar primele sferturi de finală sunt consemnate

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

O nouă zi la Wimbledon, cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al acestui an, a fost una în care partide de pe ambele tablouri au avut parte de abandonuri din partea tenismenilor, dar și de surprize neașteptate, prin care favoriți ai competiției au fost eliminați. Pe tabloul feminin, Paula Badosa a întâlnit-o pe croata, Donna Vekic, pe terenul al doilea.

După un prim set câștigat de a 37-a sportivă din clasamentul feminin, al doilea act a fost adjudecat de iberica aflată în top 100 WTA. Decisivul i-a revenit croatei, care s-a impus datorită unui singur break și a avansat în runda următoare. Meciul a fost întrerupt la un moment dat, din cauza vremii instabile, dar, în cele din urmă, Donna Vekic a terminat învingătoare și va da piept sferturile de finală cu jucătoarea din Noua-Zeelandă, Lulu Sun.

Poziționată pe locul 123 în clasamentul feminin, aceasta a trecut de favorita gazdelor, britanica Emma Răducanu. Sportiva cu origini din România a întâlnit-o pe jucătoarea venită din calificări pe terenul central de la Wimbledon, iar în primul set Lulu Sun a dominat desfășurarea evenimentelor și s-a impus la o diferență de patru gameuri. În al doilea act al duelului, Emma Răducanu a revenit și a trimis în prelungiri setul, acolo unde a reușit să obțină break-ul necesar înainte de intrarea în tie-break.

Actul decisiv a fost unul controlat în totalitate, din nou, de reprezenta Noii-Zeelande, care a câștigat cu scorul de 6-2 și a accesat sferturile de finală ale întrecerii de pe iarba londoneză. A șaptea favorită a competiției britanice, Jasmine Paolini, a dat peste americanca, Maddison Keys, în optimile de finală. Italianca a câștigat primul set cu scorul de 6-3, iar în al doilea act, a 13-a jucătoare a lumii a egalat situația la general, mulțumită disputării unui tie-break.

În al treilea set, la scorul egal de 5-5, problemele medicale resimțite încă de ceva game-uri de Maddison Keys au determinat-o pe aceasta să renunțe la joc și să cedeze în fața adversarei sale. În următoarea fază a competiției de la Wimbledon, Jasmine Paolini o va înfrunta pe o altă jucătoare din Statele Unite ale Americii, Emma Navarro.

Cotată cu a 19-a șansă la cucerirea titlului de pe iarba din Londra, Emma Navarro a fost implicată într-o confruntare cu specific american, deoarece aceasta a întâlnit-o pe a doua jucătoare a lumii, Coco Gauff. Tânăra jucătoare de tenis nu s-a aflat deloc în formă bună la ora jocului și a pierdut în minimum de seturi confruntarea din optimi, scor 4-6, respectiv, 3-6.

La capitolul masculin de la cel de-al treilea turneu de Grand-Slam din acest an, ziua a fost deschisă de înfruntarea dintre campionul în exercițiu, Carlos Alcaraz și francezul aflat pe al 16-lea loc în clasamentul ATP, Ugo Humbert. După un început furtunos de meci, în care ibericul a dominat și și-a trecut în cont primele două seturi, cu scorul de 6-3, 6-4, al treilea act a curs în direcția jucătorului francez, care a izbutit să câștige de trei ori pe serviciul advers și să îl surclaseze pe spaniol, scor 6-1.

În al patrulea set, totuși, nivelul de joc al lui Carlos Alcaraz a revenit la capacitate maximă, iar, în ciuda unor semne bune arătate de Ugo Humbert, un singur break adjudecat pe final de act a fost suficient pentru ca spaniolul să învingă cu scorul de 7-5 și să meargă în sferturile de finală. Acolo, câștigătorul de anul acesta de la Roland Garros va juca contra americanului, Tommy Paul.

Al 12-lea favorit la obținerea trofeului de la Wimbledon l-a întâlnit pe celălalt spaniol rămas pe tabloul masculin, Roberto Bautista Agut. În primul set, Tommy Paul nu a avut mari emoții, deoarece a câștigat cu scorul de 6-2, având un procentaj incredibil la primul serviciu trimis în teren. Actul al doilea al confruntării s-a dovedit a fi unul mai complicat, pentru că outsider-ul a oferit o replică mai solidă. Totuși, americanul s-a impus la tie-break, pentru ca setul cu numărul trei să fie adjudecat la o diferență de patru game-uri, fără probleme.

Tot pe tabloul masculin, la Wimbledon, în optimile de finală, a intrat în scenă și Jannik Sinner. Liderul mondial a avut de disputat un meci contra revelației americane, Ben Shelton. În primele două seturi, italianul a controlat în întregime desfășurarea jocului, iar scorul de 6-2 și 6-4 din primele acte nu anticipau un set trei extrem de echilibrat. S-a ajuns la tie-break, acolo unde americanul a avut mai multe șanse de set și de prelungire a partidei, dar campionul de la Australian Open din acest an a fost mai perspicace și a câștigat în minimum de seturi.

În sferturile de finală, Jannik Sinner va da peste tenismenul rus, Daniil Medvedev. Favoritul cinci al competiției l-a înfruntat pe terenul 1 de la Wimbledon pe bulgarul aflat pe locul al 10-lea în lume, Grigor Dimitrov. La scorul de 5-3 în favoarea finalistului de anul acesta de la primul turneu de Mare-Șlem, problemele medicale suferite în debutul confruntării de bulgar au condus la retragerea acestuia din competiție. Astfel, Daniil Medvedev a obținut calificarea mult mai ușor decât se aștepta și va încerca să producă surpriza în fața liderului mondial.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.