Alertă la Bușteni! O tânără ar fi fost mușcată de un urs! Jandarmii montani intervin pentru găsirea femeii!

urs
Foto: Marga Tudor / Arhiva Bucuresti FM

UPDATE 18.30: Tânăra atacată de urs pe traseul Jepii Mici a fost găsită  decedată, a anunțat Salvamont Prahova.

Am fost anunțați că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, relatează Mediafax.

Conform salvatorilor montani, operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvamontiști.

Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, arată salvamontiștii.

STIRE INITIALA: Un apel la 112 anunţă, marţi după amiază, că o tânără a fost atacată de un urs, pe un traseu montan din apropierea staţiunii Buşteni din judeţul Prahova, la locul indicat intervenind reprezentanţi ai Jandarmeriei Montane şi ai Salvamont.

Incidentul ar fi avut loc pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, informează News.ro.

Reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au declarat pentru News.ro că jandarmii au fost alertaţi prin intermediul unui apel la 112 care anunţa că o tânără a fost atacată de un urs, în timp ce se afla pe acest traseu montan.

Un al doilea apel la 112 a fost dat de către o altă femeie aflată în zonă, însă aceasta nu s-a putut înţelege cu operatorul din cauza stării de agitaţie, au precizat reprezentanţi ai Jandarmeriei.

Autorităţile au emis mesaj RO-ALERT către persoanele aflate în zona indicată.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, jandarmii montani care intervin la faţa locului nu au găsit-o pe femeie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.