Recomandări pentru tranzitarea frontierei în contextul reabilitării părţii bulgare a Podului Giurgiu-Ruse

Foto: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

În cursul acestei dimineţi au fost demarate lucrările de reparaţii pe partea bulgară la Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu, lucrări ce vor dura aproximativ 730 de zile. Acestea se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore.

Pe perioada reparaţiilor, circulaţia se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

„Având în vedere că timpii de aşteptare prin PTF Giurgiu vor fi unii ridicaţi, menţionăm faptul că la nivelul instituţiei vor fi luate toate măsurile astfel încât să se asigure un trafic fluent prin punctul de trecere.

În acest context, recomandăm participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze aplicaţia Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere şi utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Republica Bulgaria, după cum urmează:

pe raza judeţului Dolj: PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC);

pe raza judeţului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);

pe raza judeţului Călăraşi: PTF Călăraşi (BAC);

pe raza judeţului Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00”, transmite Politia de Frontiera..

La nivelul ITPF Giurgiu, pentru fluidizarea traficului, vor fi suplimentate atât arterele de control, cât şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor de călătorie, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Poliţiştii de frontieră vor acţiona în baza unui plan de măsuri în cooperare cu instituţiile publice în domeniul ordinii şi siguranţei publice şi vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statul vecin, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.