Se majorează taxa de gunoi, în Sectorul 4!

Sursa foto: Daniel Băluță/facebook

Consilierii locali din Bulevardul George Coșbuc au adoptat, astăzi, la inițiativa Executivului, un proiect de hotărâre ce prevede majorarea taxei de salubritate cu circa 20%.

Astfel, pentru cetățeni, tariful pentru fracția umedă va crește de la 12,93 lei fără TVA, pe persoană, pe lună, la 16,57 lei, fără TVA, de persoană, lună.

În ceea ce privește fracția uscată, tariful va rămâne de 4,83 de lei fără TVA, de persoană, pe lună.

Tariful total, pentru cetățeni, va creste de la 17,76 lei fără TVA, de persoană, lunar, la 21,40 lei fără TVA, de persoană, pe lună.

Tariful penalizator, conform Ordonanței 640/2022 privind aprobarea Normelor metodologice de stabilire, ajustare sau modificare a tarifelor pentru activitățile de salubrizare, precum și de calculare a tarifelor/taxelor distincte pentru gestionarea deșeurilor și a taxelor de salubrizare, va crește, de la 35,52 lei fără TVA, de persoană, lunar, la 42,80 lei, fără TVA, de persoană, pe lună.

Pentru agenții economici, firme și celelalte persoane juridice, tariful pentru fracția umedă va crește de la 192,09, la 246,09 lei fără TVA, pe metru cub de gunoi ridicat.

Tariful pentru fracția uscată nu va crește, nici în cazul persoanelor juridice, rămânând la 85,93 lei, fără TVA, pe metrul cub. Astfel, tariful total se va ridica la 332 lei, fără TVA, pe metrul cu de deșeuri.

În ceea ce privește tariful penalizator, în conformitate cu prevederile Ordonanței 640/2022, acesta va creste de la 556,04 lei, fără TVA, pe metrul cu, la 664.04 lei, fără TVA, pe metrul cu.

Noile tarife pentru ridicarea gunoiului vor intra în vigoare de la 1 august.

În context, trebuie amintit faptul că, de la 1 ianuarie, taxa de gunoi s-a dublat, în Sectorul 4, conform unei hotărâri a Consiliului Local, adoptate la finele anului trecut.

De la începutul acestui an, taxa pe gunoi plătită de cetățenii Sectorului 4, care colectează separat fracția uscată a ajuns la 21,3 lei, cu TVA, de persoană, lunar.

Tot de atunci, s-a schimbat modalitatea de taxare pentru persoanele juridice, acestea fiind taxate pe metrul cub de gunoi ridicat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.