Wimbledon 2024: ”Visul” frumos s-a încheiat pentru revelația de pe tabloul feminin, iar favorita numărul șapte nu face pași greșiți. Liderul mondial, eliminat, iar deținătorul trofeului nu a avut viață ușoară cu un american

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

Prima zi a sferturilor de finală de la Wimbledon 2024 a fost una în care revelația tabloului feminin de la acest an și-a văzut încheiat parcursul de la întrecerea de pe iarba londoneză, iar Jasmine Paolini, favorita numărul șapte a competiției, a mers mai departe în semifinale. Jannik Sinner a fost scos din calcule din poziția de lider mondial, iar Carlos Alcaraz și-a respectat statutul de campion en-titre și a progresat în faza meciurilor jucate între cei mai buni patru tenismeni.

În confruntarea care a deschis una dintre ultimele zile de la cel de-al treilea turneu de Mare Șlem, Lulu Sun, jucătoarea venită din calificări, care a ajuns până în faza sferturilor de finală, a fost aproape de un alt succes istoric. Reprezentanta Noii-Zeelande s-a impus în setul inaugural, cu scorul de 7-5, la capătul unui prim act în care atât a 123-a jucătoare a lumii, cât și croata, Donna Vekic, au mers ”ceas” cu serviciul. Totuși, primul act i-a revenit sportivei care a produs surpriza la această ediție de Wimbledon, care a profitat de singurul break trecut în cont.

În setul secund, Donna Vekic, poziționată pe al 37-lea loc în ierarhia WTA, a revenit în joc și pe tabelă, iar soarta s-a schimbat. De această dată, mai experimentata jucătoare de pe tabloul feminin de la Wimbledon a fructificat break-ul obținut și a trimis înfruntarea într-un set decisiv. Acolo, Lulu Sun a căzut inexplicabil extrem de brusc, în timp ce adversara sa a fost mult mai inspirată și hotărâtă în lovituri, astfel că sportiva din Croația a câștigat ultimul act cu scorul de 6-1, atingând faza semifinalelor competiției din Londra.

Acolo, croata Donna Vekic va da peste italianca favorită numărul șapte de la Wimbledon, Jasmine Paolini. Finalista ediției de anul acesta de la Roland Garros a avut un meci care se anunța a fi unul extrem de echilibrat contra americancei, Emma Navarro. Jucătoarea clasată pe a 17-a poziție în clasamentul general feminin nu a mai găsit forma din meciurile precedente de la acest turneu, iar scunda sportivă din ”Cizmă” s-a impus în minimum de seturi, cu scorul de 6-2, 6-1.

Pe tabloul masculin de la Wimbledon, primul sfert de finală și, totodată, cel mai echilibrat de la această ediție a întrecerii de pe iarba londoneză, Jannik Sinner a fost depășit de tenismenul rus, Daniil Medvedev. Liderul mondial a fost extrem de bine testat în primul set, acolo unde totul avea să fie decis la tie-break. În prelungirile actului inaugural, tenismenul italian s-a impus la două puncte diferență și a trecut la conducere.

Însă, următoarele două seturi ale meciului disputat pe terenul central al complexului de la Wimbledon i-au revenit favoritului numărul cinci, după ce evoluția lui Daniil Medvedev a crescut într-o manieră ridicată. După 4-6 și 6-7 în aceste acte, Jannik Sinner a simțit pericolul eliminării, astfel că în al patrulea act, campionul de la Australian Open s-a impus cu scorul de 6-2 și a trimis duelul din sferturile de finală într-un set decisiv. Acolo, Daniil Medvedev nu a avut mari probleme în a își impune stilul de joc și s-a calificat în ”careul de ași” de la acest turneu de Grand-Slam, după 6-3 în ultimul act. În semifinale, tenismenul rus va da peste Carlos Alcaraz, care a obținut ”biletele” pentru această fază a competiției, după o victorie bifată în compania americanului, Tommy Paul.

Duelul dintre deținătorul trofeului de la cel de-al treilea turneu de Grand-Slam din 2024 și americanul cotat cu a 12-a șansă la cucerirea titlului a fost unul extrem de strâns în primul act. Totuși, setul inaugural a fost câștigat de către Tommy Paul, după ce al 13-lea jucător al lumii a profitat de singurul break bifat. În următorul set, tenismenul iberic a fost mult mai prezent în joc și a egalat situația la general, la limită de game-uri. Carlos Alcaraz a pus mâna și pe următoarele două seturi ale competiției, cu un dublu 6-2 și merge mai departe la Wimbledon

 

Semifinală masculină:

  • Daniil Medvedev – Carlos Alcaraz

 

Semifinală feminină:

  • Donna Vekic – Jasmine Paolini

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.