Predoiu: IML trebuie să comunice în 72 de ore rezultatul analizelor toxicologice în cazul şoferilor cu permisele suspendate

Guvernul a aprobat  ordonanţa de urgenţă care instituie obligaţia ca, în cazul în care rezultatul testelor antidrog efectuate în laboratoarele de medicină legală nu vine în maximum 72 de ore, şoferii cărora le-au fost suspendate permisele le primesc înapoi, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

El a punctat, totodată, modificarea care vizează faptul că aceste analize se efectuează doar de către instituţiile de medicină legală.

„Anterior, în varianta ordonanţei precedente, aceste analize puteau fi efectuate şi de către laboratoarele Poliţiei Române, laboratoare care, precizez, sunt acreditate conform standardelor internaţionale”, a menţionat Predoiu.

Ministrul a afirmat, referitor la reproşul premierului pe subiectul ordonanţei de urgenţă, că structurile MAI şi-au îndeplinit atribuţiile în acest caz.

În continuare, prioritatea ministerului este de a creşte efortul pe combatere a drogurilor, a susţinut el.

În opinia sa, pe tema acestei ordonanţe nu a fost vorba despre un „scandal”.

„Nu cred că termenul scandal este unul potrivit, adecvat şi care reflectă realitatea. Faptul că există opinii diverse în legătură cu un domeniu foarte sensibil şi cu un subiect foarte delicat nu înseamnă că relaţiile dintre membrii Guvernului sau în coaliţia de guvernare nu sunt corecte. Sunt relaţii instituţionale corecte, sunt discuţii corecte şi principiale şi sunt discuţii în care uneori apar puncte de vedere diferite. Asta în niciun caz nu trebuie să conducă la concluzia că există o disfuncţie în Guvern.  Guvernul funcţionează bine. Relaţia mea cu primul-ministru este foarte bună şi nu intenţionez să schimb lucrurile. Şi cred că nici dânsul nu intenţiona să schimbe lucrurile. Nu despre asta este vorba. Este vorba despre faptul că în legătură cu momentul în care a fost adoptată ordonanţa există două viziuni, două puncte de vedere deja şi anume că a fost adoptată prea devreme sau, dimpotrivă, la timp. Eu tot ceea ce spun este că, pe baza tuturor datelor pe care le-a avut la dispoziţie Ministerul de Interne în domeniu, care, repet, nu e de competenţa noastră, cel medical, cunoşteam, ştiam, am fost informaţi că aceste teste se vor face într-un termen rezonabil”, a mai susţinut ministrul de Interne.

„Ordonanţa 84 plus această ordonanţă adoptată, azi, împreună, dau ceva mai bun decât doar Ordonanţa 84. Deci, asta a adus o îmbunătăţire sub acest aspect al termenului şi al restituirii permisului”, a spus Cătălin Predoiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.