Wimbledon 2024: Novak Djokovic profită de abandonul unui australian și ajunge în semifinale, în timp ce un alt italian ”face uitată” eliminarea lui Jannik Sinner. A patra favorită se califică în ”careul de ași”, iar Jelena Ostapenko se oprește în sferturile de finală

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

Ultima zi a sferturilor de finală de la această ediție de Wimbledon a fost una în care marele campion sârb, Novak Djokovic, nu a fost nevoit să pășească pe terenul central pentru a lupta pentru calificarea în semifinalele competiției, deoarece Alex De Minaur a renunțat la turneul de pe iarba londoneză, din pricina unei accidentări. De asemenea, Lorenzo Musetti și Taylor Fritz au oferit un meci pe cinste, încheiat cu victoria italianului, care mai face puțin uitată eliminarea liderului mondial provenit din aceeași țară.

Duelurile de la Wimbledon din ultimele sferturi de finală programate pe ambele tablouri au debutat cu confruntarea dintre letona, Jelena Ostapenko, cea care a învins-o pe Simona Halep în anul 2017 în finala de la Roland Garros, și cehoaica, Barbora Krejcikova. La al șaptelea meci direct dintre cele două jucătoare, locul 32 în lume, cap de serie 31 la această ediție de la turneul de pe iarba din capitala Marii Britanii, a câștigat în primul set cu 6-4, fructificând singurul break obținut.

În actul secund, Barbora Krejcikova a fost mult mai testată de letona Jelena Ostapenko, care a condus, la un moment dat, cu scorul de 4-1, dar a fost întoarsă de adversara sa. Cehoaica a împins al doilea set într-un tie-break pe care l-a obținut cu greu, dar la capătul căruia a reușit să își asigure calificarea în semifinalele întrecerii de la cel de-al treilea turneu de Grand-Slam al acestui an. Acolo, jucătoarea din Cehia se va duela pentru un loc în ultima fază a competiției cu kazaha favorită numărul patru de la Wimbledon, Elena Rybakina. Jucătoarea din Kazakhstan a învins-o în minimum de seturi, mult mai facil decât anticipau specialiștii pe ucraineanca, Elina Svitolina.

Elena Rybakina a dominat confruntarea disputată pe terenul central și a trecut de a 21-a favorită la cucerirea titlului cu scorul de 6-3 și 6-2. Partida s-a încheiat într-o oră și două minute de joc cursiv, timp în care kazaha a etalat un tenis de excepție. De partea cealaltă, în a doua semifinală de pe tabloul feminin, Jasmine Paolini o va înfrunta pe croata, Donna Vekic.

La masculin, primul sfert de finală programat al zilei s-a terminat înainte de a începe, deoarece Novak Djokovic a aflat vestea de la adversarul său cum că acesta se va retrage din competiție. Campionul sârb a ratat confruntarea cu numărul patru cu australianul cap de serie nouă, Alex De Minaur, care a fost obligat să abandoneze, din pricina unei accidentări suferite pe final de joc în sferturile de finală de la Wimbledon, contra francezului Arthur Fils.

În aceste circumstanțe, cel care a câștigat trofeul competiției de pe iarba londoneză în șapte rânduri va da peste italianul cotat cu a 25-a șansă la a pune mâna pe titlul de la acest turneu, Lorenzo Musetti, care a produs o surpriză uriașă în această fază a întrecerii. Tenismenul italian a trecut în cinci seturi de americanul aflat pe locul 13 în clasamentul ATP, Taylor Fritz. Primul act a fost adjudecat de nord-american, cu scorul de 6-3, dar reprezentantul țării în formă de ”cizmă” a revenit în meci și s-a impus în următoarele două seturi, cu scorul de 7-6 și 6-2.

Setul cu numărul patru i-a fost trecut în cont lui Taylor Fritz care nu a lăsat garda jos și a trimis înfruntarea într-un ultim act decisiv. Acesta a resimțit oboseala acumulată după un alt meci de cinci seturi disputat în runda precedentă, în compania germanului, Alexander Zverev, iar Lorenzo Musetti s-a aflat în controlul partidei. Acesta l-a învins, în cele din urmă, pe american, cu scorul de 6-1, profitând și de o accidentare suferită la ultimele puncte ale partidei din partea adversarului său.

Lorenzo Musetti a ajuns, în premieră, într-o semifinală a unui turneu de Grand-Slam și va fi implicat în cel mai complicat scenariu posibil, deoarece îl va înfrunta pe septuplul campion de la Wimbledon, Novak Djokovic, care va avea mai multă perioadă de odihnă strânsă la ora startului de meci. În cealaltă partidă din ”careul de ași” de pe tabloul masculin de la această ediție a competiției de pe iarba londoneză, campionul en-titre, Carlos Alcaraz va da piept cu sportivul rus, Daniil Medvedev.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.