ISUBIF va monitoriza permanent efectele caniculei începând cu 13 iulie

O celulă pentru monitorizarea efectelor temperaturilor extreme va funcţiona, permanent, la nivelul Centrului de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Bucureşti-Ilfov începând de sâmbătă până la încetarea avertizării meteorologice cod roşu.

„Încă de la emiterea avertizărilor, ISUBIF a remis mesaje pentru informarea populaţiei, prin postare pe site-ul instituţiei, prin intermediul social-media şi al panourilor electronice stradale. În cadrul şedinţelor Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), respectiv Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov (CJSU IF) s-au aprobat măsurile care vor fi implementate pentru protejarea populaţiei”, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică cod roşu pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov valabilă în zilele de 13 şi 14 iulie.

„În aceste zile, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi”, arată ISUBIF.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.