METEO: Temperaturile vor depăși 40 de grade la umbră!

foto: Adriana Baciu

La noapte, în Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat (viteze la rafalã de pânã la 30…35 km/h). Temperatura minimã, specificã nopţii tropicale, va fi de 19…22 de grade.

Mâine, valul de cãldurã va fi intens şi disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi de 39…40 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Presiunea atmosferică va fi usor variabilã.

În țară, noaptea va fi tropicalã în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între 16 şi 28 de grade, mai scãzute în depresiuni spre 11 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Mâine, valul de cãldurã va continua sã se intensifice, va fi caniculã, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat în vest, nord-vest, sud şi parţial în est.

În toatã ţara, indicele temperaturã-umezealã va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperaturile maxime se vor încadra între 35 şi 41 de grade, exceptând zona de litoral unde vor fi între 32 şi 34 de grade.

Cerul va fi variabil, izolat cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice, cu precãdere în zona montanã, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în vestul teritoriului.

Având în vedere codul roșu de caniculă, emis de meteorologi, Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență a emis o alertă meteo: https://www.bucurestifm.ro/2024/07/12/igsu-alerta-meteo-cod-rosu-de-canicula-pentru-aproape-toata-tara/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.