Școala de Vară a Institutului Jocului la Cartierul Creativ în Amzei 13

În perioada 12-30 iulie la Cartierul Creativ în Amzei 13, tineri artiști contemporani se bucură de vara asta și se joacă cu poftă, recreând atmosfera și tensiunea ludică din spatele blocului.

Institutul Jocului, un proiect al Laboratorului Artistic, deschide în Amzei 13 o școală de vară dedicată artiștilor tineri care doresc să experimenteze prin crearea de jocuri bazate pe practica lor artistică. Institutul Jocului își propune să dezvolte jocul ca mediu artistic, pedagogic și participativ.

“Jocul este o formă de artă interdisciplinară, ce poate să conecteze oamenii și să-i reconecteze cu spațiul în care trăiesc. Jocul nu este doar digital, jocul face parte din lumea reală, din spațiul pe care îl locuim. Prin joc, putem crea forme artistice implicate social și cultural. Prin joc putem vedea altfel spațiul public pierdut în procesul de urbanizare și putem testa moduri în care poate fi recucerit și reintegrat în viața comunității” spune Maria Mandea, inițiatoarea Institutului Jocului, artistă și cercetătoare, cu un doctorat despre designul pentru joc la UNArte.

Timp de trei săptămâni, spațiul Cartierul Creativ din Amzei 13 va găzdui Școala de Vară a Institutului Jocului, un program destinat artiștilor emergenți interesați să își exploreze practica artistică prin intermediul jocurilor, într-o formă ludică, performativă, interactivă și participativă.

Școala de Vară

Ateliere ghidate: Două ateliere pe săptămână, timp de trei săptămâni, 6 ore/atelier. Aceste sesiuni vor ajuta artiștii să integreze elemente de joc în arta lor.
13, 14, 20, 21, 27, 28 iulie – 14:00 – 20:00

Dezbateri publice: În fiecare vineri, invitați cu experiență în domeniu vor conduce dezbateri pe tema jocului ca formă de artă.
12, 19, 26 iulie – 19:00 – 21:00

Spațiu de laborator-atelier: Pe toată durata școlii, participanții vor avea acces la un spațiu de lucru unde pot experimenta și testa jocurile create.
marți-vineri 14:00 – 20:00

Rezultatele vor fi publicate online pe platforma Institutul Jocului – www.institutuljocului.ro – ce va funcționa ca o resursă accesibilă artiștilor care vor să folosescă jocul ca mediu artistic și publicului interesat să testeze jocurile dezvoltate în proiect.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.