Valul de căldură persistă în toată țara!

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Este caniculă în toată țara. Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru acest weekend un cod portocaliu și unul roșu, ce afectează toate regiunile.

Este cod portocaliu de caniculă în Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Codul roșu vizează regiunile Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, unde se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade, iar minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Canicula va persista și săptămâna viitoare!
Pe 15 și 16 iulie, va fi cod portocaliu în Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei, astfel că temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, cu disconfort termic accentuat.

În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, luni și marți va fi cod roșu, astfel că se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru București ANM a emis o prognoză specială!
Valul de căldură va fi intens și disconfortul termic deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Astăzi, temperatura maximă va fi de 39…40 de grade, iar cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 21…23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Duminică, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 22…23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Luni, temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Valul intens de căldură va continua și marți. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de
20…22 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.