Wimbledon 2024: Barbora Krejcikova, ”regină” și la simplu pe iarba londoneză, după ce a trecut de italianca Jasmine Paolini în ultimul act

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

Barbora Krejcikova este noua campioană de la Wimbledon, ediția 2024, după ce a învins-o în trei seturi pe italianca Jasmine Paolini, cea din urmă aflată la cea de-a doua finală de Grand-Slam la rând. Jucătoarea de tenis din Cehia a trecut de adversara sa în ultimul act de la All England Club cu scorul de 6-2, 2-6 și 6-4, la capătul unei partide care a durat aproximativ două ore.

În primul set, desfășurarea evenimentelor a fost la îndemâna cehoaicei, aflată în a doua finală de Grand-Slam din cariera sa, după cea câștigată acum trei ani de zile, la Roland Garros. Cea care a eliminat-o în penultima fază a competiției din Marea Britanie pe favorita numărul 4, Elena Rybakina, a dominat prin execuțiile precise de pe fundul terenului, dar și prin agresivitatea implementată în stilul său de joc.

Aceasta din urmă s-a impus la patru game-uri diferență în actul inaugural, cu scorul de 6-2, după ce a obținut un break în debutul setului, dar și la scorul de 4-1 în favoarea ei. Situația din prima parte a confruntării a lăsat impresia că cehoaica va domina și următorul set, datorită prezenței sale mai hotărâte pe teren, dar și mulțumită preciziei loviturilor lansate în terenul advers.

Totuși, Jasmine Paolini, care este prima italiancă ajunsă într-o finală de la Wimbledon, a revenit în meci și a arătat un tenis mult mai bun pe parcursul setului secund. Jasmine Paolini a început actul cu numărul doi identic cum oponenta sa l-a început pe primul. După ce a fructificat break-ul reușit, a șaptea jucătoare din clasamentul general feminin s-a distanțat la scorul de 4-1.

Până la sfârșitul setului al doilea, mult mai bine clasata sportivă din această finală de la Wimbledon nu a comis pași greșiți, iar chiar dacă adversara sa a opus o rezistență mai mare în schimburi, nu a putut face mai multe pentru a împiedica eșecul cu scorul de 2-6 în acest act. Jasmine Paolini a împins marea finală în setul cu numărul trei, ultimul din acest meci, pentru a decide câștigătoarea turneului de pe iarba din Londra.

În acest act, echilibrul a fost unul mult mai mare de-a lungul game-urilor, deoarece ambele jucătoare au afișat varianta de joc pe care au expus-o în seturile câștigate până atunci. Cu multe personalități prezente în tribune, de la actorul american Tom Cruise și până la foste jucătoare legendare de tenis, precum Billie Jean King ori Martina Navratilova, Barbora Krejcikova a fost prima care s-a desprins pe tabelă.

Susținută de conaționala sa din loja exclusivistă care deține recordul de titluri de la Wimbledon, pe tabloul feminin, cu nouă trofee cucerite de-a lungul carierei, break-ul izbutit a fost confirmat. A 32-a jucătoare a lumii din ierarhia feminină nu a putut să mai câștige încă o dată pe serviciul advers, dar a fost capabilă să își ducă la bun sfârșit game-ul de pe propriul serviciu. În ciuda unui game foarte lung, cu răsturnări de situație, printre care două mingi de break ale lui Jasmine Paolini, Barbora Krejcikova a convertit a treia minge de meci pe care a obținut-o și a ridicat deasupra capului cel de-al doilea titlu de Grand-Slam din cariera sa, după ce a câștigat trofeul de la Roland Garros în anul 2021.

De asemenea, pentru sportiva din Cehia este primul titlu de la Wimbledon la simplu, după ce la proba de dublu, a devenit campioană la All England Club, alături de partenera sa din aceeași țară, Katerina Siniakova, în două rânduri (2018, 2022). Pentru Jasmine Paolini, este a doua finală a unui turneu de Mare Șlem pierdută într-un mod consecutiv, după ce, în luna iunie a fost învinsă de poloneza clasată pe prima poziție în lume, Iga Swiatek, pe zgura pariziană, dar, acolo, a cedat în minimum de seturi.

Pentru această victorie, Barbora Krejcikova a fost recompensată cu organizatorii turneului de la Wimbledon cu suma totală de 775.00 de euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.