Wimbledon 2024: Reîntâlnire cu trofeul pe masă între Alcaraz și Djokovic. Cum poate fi egalat Federer, după ce s-a stabilit finala masculină

Foto: x.com/Wimbledon

Finala de la această ediție de Wimbledon a fost stabilită, după ce Carlos Alcaraz și Novaj Djokovic au fost peste adversarii pe care i-au întâlnit în partidele din ”careul de ași” și se vor duela cu trofeul pe masă pentru a doua oară la rând. În 2023, cei doi au mai jucat finala de pe iarba londoneză, iar atunci câștig de cauză a avut tenismenul iberic, care cucerea în premieră trofeul de la All England Club.

Prima semifinală programată pe terenul central a fost cea dintre Carlos Alcaraz și Daniil Medvedev. În primul set, rusul a condus desfășurarea evenimentelor și a avut șansa de a se impune, însă a cedat pe propriul serviciu, iar al treilea favorit al competiției a revenit pe tabelă. Primul act s-a dus în tie-break, acolo unde campionul în exercițiu de la Wimbledon a pierdut în fața favoritului numărul cinci la titlul de pe iarba din capitala Marii Britanii.

În actul al doilea, Carlos Alcaraz a fost mult mai eficient în execuții și a început să preia controlul semifinalei, reușind să câștige cu scorul de 6-3. Replica tenismenului rus nu avea să vină pe măsura nivelului de tenis prestat de jucătorul antrenat de Juan Carlos Ferrero, iar următoarele două acte au fost adjudecate tot de spaniol, cu 6-4, 6-4. Susținut din propria lojă și de marele fotbalist croat al celor de la Real Madrid, Luka Modric, Carlos Alcaraz a progresat în ultima fază a întrecerii cu numărul trei de Grand-Slam a sezonului și va încerca să își apere titlul obținut la ediția precedentă.

Acolo, campionul de la Roland Garros din acest an va avea o misiune complicată, deoarece îl va înfrunta într-un meci devenit ”clasic” pe sârbul Novak Djokovic. Favoritul numărul doi de la Wimbledon a intrat în scenă pe terenul central, după partida lui Carlos Alcaraz și a evoluat impresionant în compania italianului cap de serie 25, Lorenzo Musetti.

La prima participare într-o semifinală de Grand-Slam, reprezentantul Italiei rămas pe tabloul masculin principal de la Wimbledon, după eliminarea lui Jannik Sinner, a pierdut în minimum de seturi contra septuplului câștigător de pe iarba londoneză. A fost 6-4, 7-6 și 6-4 pentru Novak Djokovic care s-a calificat în a 37-a finală de Grand-Slam la vârsta de 37 de ani, după ce a disputat semifinala cu numărul 13 la All England Club.

De asemenea, în cazul în care își va lua revanșa atunci când va evolua împotriva lui Carlos Alcaraz pe terenul central, ”DjokerNole” va egala un record deținut de rivalul său elvețian, Roger Federer. Fostul tenismen a câștigat în opt rânduri la Wimbledon, în timp ce Novak Djokovic are șapte trofee în palmares la acest turneu din circuit.

Partida dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic, finala masculină de la ediția din 2024 de la Wimbledon, se va disputa duminică, 14 iulie, de la ora 16:00. Va fi al șaptelea meci direct dintre cei doi tenismeni, iar la raportul victoriilor bifate, aceștia sunt la egalitate, câte trei succese de fiecare parte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.