Aglomerație pe DN1 și DN39!

Captura YOUTUBE

Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că este aglomerație pe DN1 și DN39.

Pe DN1 Ploiești – Brașov, s-au format coloane de autovehicule în Comarnic, pe sensul de mers către Brașov, precum și între Predeal și Bușteni, în pe sensul de mers către Ploiești.

Pe DN39 Constanța – Vama Veche, este trafic intens pe raza stațiunii Eforie Nord, pe ambele sensuri de mers, precum și în Agigea, în direcția către Constanța.

Momentan, pe A2 București – Constanța, se circulă normal pe ambele sensuri de mers, însă după-amiază sunt așteptate valori crescute de trafic pe sensul spre București.

Pentru a evita aglomerația pe principalele artere rutiere, pot fi luate în considerare următoarele rute alternative:

  • Pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov:

– București – Autostrada A 3 – Ploiești – Cheia – DN 1A Brașov;

– București – A 1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 Râșnov;

– București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

  • Pentru autostrada A2 București – Constanța:

– București – DN 2 – Urziceni – DN 2A – Hârșova – Constanța;

– București – DN 3 – Fundulea – Lehliu – A 2 – Constanța.

Șoferii sunt sfătuiți să se intereseze înainte de a pleca la drum despre situația traficului pe arterele rutiere pe care urmează să se deplaseze, să ia în calcul folosirea de rute alternative, să nu efectueze depășiri riscante ale coloanelor formate, să păstreze o distanță regulamentară între autovehicule și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului pentru fluidizarea circulației.

De asemenea, în condițiile temperaturilor foarte ridicate din această perioadă, conducătorilor auto li se recomandă să nu urce la volan dacă sunt obosiți sau au probleme de sănătate, să se hidrateze constant, să folosească sistemele de climatizare, să poarte ochelari de soare, să evite călătoriile în jurul prânzului dacă este posibil și să facă opriri, la nevoie, în locuri răcoroase, pentru repaus și hidratare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.