Wimbledon 2024: Carlos Alcaraz a avut trei mingi de meci ratate cu Novak Djokovic, dar devine campion pentru a doua oară la rând pe iarba londoneză

Sursă foto: Facebook - Wimbledon

Carlos Alcaraz l-a învins pe Novak Djokovic în finala ediției din acest de la Wimbledon, în minimum de seturi, cu scorul de 6-2, 6-2, 7-6, în două ore și jumătate de joc efectiv pe terenul central. Tenismenul iberic a atins performanța de două titluri consecutive pe iarba londoneză, trecând atât în 2023, cât și în 2024, de campionul sârb în capitala Marii Britanii.

Dacă situația de anul trecut a fost una mult mai complicată, iar bătălia pentru marele trofeu a fost una mult mai strânsă, deoarece actualul număr trei mondial a câștigat în cinci seturi, partida de la această ediție s-a încheiat în trei acte. În primul dintre ele, Carlos Alcaraz a obținut un break în primul game, după ce serviciul lui Novak Djokovic a durat 14 minute. Ibericul a fructificat break-ul reușit și s-a distanțat la 3-1.

Mai apoi, tenismenul spaniol și-a extins avantajul la scorul de 5-1 și a încheiat setul inaugural la patru game-uri diferență. În actul al doilea, desfășurarea evenimentelor a fost asemănătoare, deoarece al șaptelea câștigător de pe iarba londoneză a cedat din nou pe propriul serviciu, iar campionul en-titre a profitat. S-a ajuns destul de rapid la 4-2 pentru Carlos Alcaraz, care a mai obținut un break și s-a impus cu același scor ca cel din actul întâi.

Lucrurile aveau să se îmbunătățească pentru sportivul de 37 de ani în setul al treilea, iar cei doi protagoniștii ai marii finale au mers cap la cap cu serviciul până la scorul de 4-4. Atunci, jucătorul cu 16 ani mai tânăr decât cel mai titrat tenismen din istorie a izbutit să returneze extraordinar și să se desprindă la scorul de 5-4, având șansa să servească pentru trofeu.

Totuși, cele trei mingi de meci create pe propriul serviciu au fost irosite de Carlos Alcaraz, iar Novak Djokovic a împins game-ul înspre egalitate, reușind să recupereze game-ul pierdut cu câteva minute mai devreme. Setul cu numărul trei a ajuns în tie-break, iar acolo al treilea favorit de la această ediție de Wimbledon a fost primul care a bifat un mini-break.

Spaniolul a ajuns la scorul de 5-4 și avea să reușească să devină campion pe iarba londoneză, după ce a servit excelent de două ori. Carlos Alcaraz a cucerit titlul turneului cu numărul trei de Grand-Slam al anului pentru a doua oară la rând și a ajuns la patru trofee de Grand-Slam trecute în palmaresul său personal. De asemenea, tenismenul murcian este al patrulea sportiv din istorie care obține patru trofee ale competițiilor de Mare Șlem până la vârsta de 21 de ani. Este al șaselea jucător din istorie care reușește dubla: Roland Garros-Wimbledon.

De partea cealaltă, Novak Djokovic rămâne cu șapte titluri câștigate la Wimbledon și cu 24 de trofee de Grand-Slam cucerite, record în acest sport. Următorul turneu de Mare Șlem este cel de la US Open, care se va desfășura în perioada 26 august – 8 septembrie, pe suprafață dură. Până atunci, marii jucători ai lumii se vor duela la Jocurile Olimpice, competiție care va debuta pe 26 iulie și se va încheia pe 11 august.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.