IGSU: Peste 30 de mesaje RO-ALERT transmise weekend-ul trecut; cele mai multe au semnalat prezenţa urşilor

Foto: WWF Romania / Facebook

Peste 30 de mesaje de avertizare a populaţie, prin sistemul RO-ALERT, au fost transmite la finalul săptămânii trecute, cele mai multe semnalând prezenţa unor urşi, a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„În cursul acestui weekend, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 32 de mesaje de avertizare a populaţiei, cele mai multe dintre acestea semnalând prezenţa animalelor periculoase (urşi) în judeţele Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Suceava şi Vâlcea’, potrivit unui comunicat al IGSU.

Totodată, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pompierii militari au răspuns la peste 6.000 de solicitări pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, la nivel naţional.

În cele trei zile, echipajele SMURD au fost în prima linie, iar eforturile lor au condus la acordarea măsurilor de prim ajutor pentru mai bine de 4.500 de persoane, menţionează sursa citată, care adaugă că, în această perioadă, salvatorii au gestionat 830 de misiuni în sprijinul comunităţilor şi bunurilor acestora, printre care se numără operaţiuni de descarcerare şi cazuri pentru salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii.

De asemenea, Inspectoratul precizează că echipajele de stingere au acţionat pentru stingerea celor 750 de incendii înregistrate în diverse zone ale ţării, din totalul acestora, un procent mai mare de 70% îl reprezentând arderile de vegetaţie, în urma cărora a fost afectată o suprafaţă de peste 1.800 ha de teren.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.