Până miercuri suntem sub cea mai severă şi extinsă avertizare de caniculă!

FOTO: Arhiva

Până miercuri în mai bine de 3 sferturi de țară, inclusiv în Capitală, sunt așteptate maxime în jur de 42 de grade.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în perioada 15 – 18 iulie, în București temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 24…25 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități.

In perioada 15-16 iulie, pe fondul avertizării Cod roşu în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea şi sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33 – 36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale.

De asemenea, în perioada 15-16 iulie, pe fondul avertizării Cod portocaliu, în Maramureş şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, valul de căldură va persista şi se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35 – 40 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale.

COD ROȘU – Interval de valabilitate: 15, 16 iulie

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.