METEO: Bucureștiul și mare parte din țară rămân sub cod roșu de caniculă!

Foto: Adriana Baciu

În această noapte, în Capitală, cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 21…24 de grade, caracterizând o noapte tropicalã.

Mâine, valul de cãldurã va fi în continuare intens. Temperatura maximã se va situa în jurul a 41 de grade. Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperaturã-umezealã (ITU) peste pragul critic de 80 de unitãţi.

Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Și în țară, valul de cãldurã se va menţine intens, va fi caniculã, disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

Temperaturile maxime se vor încadra între 33 şi 42 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în Oltenia, Muntenia, posibil şi în jumãtatea sudicã a Moldovei.

Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi seara vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã, la început în zonele montane, apoi local şi în Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi doar izolat posibil în restul teritoriului.

Aceasta se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h). Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi însemnate (peste 15…25 l/mp), vor fi vijelii şi cãderi de grindinã.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.