Primăria Capitalei și-a dublat încasările din autorizația pentru camioane, prin digitalizare! 

foto: Adriana Baciu

Digitalizarea emiterii autorizațiilor de acces în Capitală pentru camioane a dus la dublarea sumelor colectate din această sursă.

În prima jumătate a anului 2024, Primăria Capitalei a emis autorizații pentru camioane în valoare de 19 milioane de lei.
Suma este mai mult decât dublă, față de aceeași perioadă a anului 2023, atunci când autorizațiile emise au totalizat doar circa 8 milioane de lei, pe întregul an.

Potrivit datelor din anul 2024, dintr-un total de 14.268 de autorizații, 10.498 au fost achiziționate online, în timp ce numai 3770 au fost cumpărate prin alte mijloace.

Utilizatorii și/sau proprietarii de camioane pot obține autorizația accesând aplicația web: https://www3.pmb.ro/transport/autorizatie

În plus, orice cetățean interesat poate verifica în timp real dacă un camion deține autorizația de tranzit, accesând link-ul:
https://www3.pmb.ro/transport/search-page.

„Rolul nostru, ca și aleși locali, este acela de a simplifica viața cetățenilor, de a le asigura servicii cât mai rapide, servicii digitale.
Vom putea plăti, prin ghișeul.ro alte taxe, pe lângă cele care sunt la nivelul sectoarelor, cum ar fi taxa pentru eliberarea certificatului de urbanism sau autorizații de construire, pentru zonele protejate. Vorbim de taxa de ocupare a domeniului public și, foarte important, taxa de drum, care se plătește doar la nivelul Municipiului București.
Am avut o discuție cu Direcția Economică și toate taxele pe care, astăzi, le are Municipiul București vor putea fi plătite prin inteediul site-ului propriu, care va trimite la platforma ghișeul.ro sau direct prin platforma ghișeul.ro”, promitea viceprimarul liberal al Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.