Criminalitatea este în scădere în Bucureşti în primele şase luni din an

Foto: Poliția Capitalei/ facebook

În primele șase luni ale acestui an, s-a înregistrat la nivelul Capitalei o scădere a infracționalității grave și stradale, a anunțat astăzi directorul general al Poliţiei Capitalei, chestor principal Bogdan Berechet.

Potrivit acestuia, criminalitatea stradală înregistrează o scădere, cu peste 100 de fapte, în primele șase luni ale anului curent, față de perioada silimară a anului trecut. Din totalul infracțiunilor înregistrate, aproximativ 2.000 au fost constatate în flagrant de către polițiști.

Un aspect de menționat este faptul că se evidențiază o scădere în rândul mai multor infracțiuni.

”Aici vorbim de tâlhării care au scăzut cu peste 34%, furturile din buzunare cu peste 5%, furturi din autovehicule cu peste 25% și furturile din societățile comerciale cu aproximativ 24%”, a precizat acesta.

În ceea ce privește infracțiunile grave, comise contra persoanei, în primele 6 luni ale anului 2024 se înregistrează o scădere atât infracțiunilor de omor, cât și a infracțiunilor de tentativă de omor față de perioada similară a anului trecut.

În această perioadă, Poliția Capitalei a intervenit la aproximativ 144 de mii de solicitări ale cetățenilor, cu 10% mai multe față de anul trecut. În majoritatea cazurilor, polițiștii au intervenit, în mai puțin de 10 minute, ceea ce indică creșterea vitezei de reacție.

În ceea ce privește violența domestică, polițiștii Capitalei au montat 167 brățări de monitorizare, în primele șase luni ale anului curent, cu aproape 50 mai multe față de aceeași perioadă a anului precedent.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.