IGSU: Pompierii români trimişi în Franţa au făcut exerciţii de pregătire pentru intervenţii la incendii de pădure

Pompierii români au executat activităţi de pregătire la sediul departamentului Perpignan Sud, unde au fost prezentate tactici de utilizare a focului dirijat, echipajele specializate şi dotările necesare în utilizarea focului tactic, în cadrul activităţilor modulului României specializat în stingerea incendiilor de pădure din regiunea franceză.

„Partea franceză a decis ca modulul naţional specializat pentru stingerea incendiilor de pădure să fie pre-poziţionat în localitatea Torreilles, locaţie unde s-a desfăşurat un exerciţiu de pregătire în comun care a vizat autoprotecţia modulului de intervenţie în cazul incendiilor de pădure, respectiv alimentarea grupurilor de intervenţie pentru stingerea incendiilor de pădure (GIFF), cu sprijinul mijloacelor tehnice din dotarea salvatorilor români”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Joi, modulului român i-a fost prezentat un camion logistic, ale cărui materiale se transportă pe cale aeriană (prin Detaşamentul Aeropurtat de Intervenţie – Detachement d’Intervention Heliporte) în zone montane greu accesibile, pentru stingerea incendiilor forestiere în zone înalte, goluri alpine etc.

„De asemenea, în paralel cu misiunea de pre-poziţionare, trei ofiţeri din celula de management au participat la prezentarea resurselor aeriene din dotarea departamentului francez şi la o recunoaştere aeriană în zona muntoasă a regiunii”, arată sursa citată.

Pentru vineri, riscul apariţiei incendiilor de pădure este unul moderat, iar intervenţiile modulului României se vor desfăşura la solicitarea ofiţerilor francezi delegaţi în asistare şi derularea eficientă a misiunilor salvatorilor români.

Cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri a plecat sâmbăta trecută spre Franţa, pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit omologii francezi prin activităţi de monitorizare a zonelor cu risc de incendii de pădure.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.