Unde ne petrecem timpul liber, în acest weekend, în București! Lista evenimentelor

Strazi deschise ARCUB @ Alex Nechez

În weekendul 20-21 iulie, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” propune diverse modalități de petrecere a timpului liber în oraș, precum plimbări pietonale și spectacole de teatru pentru toate vârstele, care se vor desfășura pe bine-cunoscutul traseu de pe Calea Victoriei, expoziții și ateliere educative organizate la Casa Filipescu-Cesianu și la Școala de Artă București.

Detalii despre Program „Străzi deschise” AICI

Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sâmbătă, 20 iulie, începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă.

Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 și IAR-99, dar și elicoptere tip EC-135 SMURD și S-70M BlackHawk și o aeronavă Learjet 75 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, elicoptere tip SA-365 Dauphin ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă C-17 aparținând PAPA și aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României, precum și aeronave de tip F-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Finlandeze.

Weekendul acesta, la Muzeul Național al Țăranului Român, are loc Târgul de Sfântul Ilie. Bucureștenii sunt invitați să petreacă câteva ore printre produsele ce vor fi aduse de tineri artizani și producători.
Târgul va fi deschis în perioada 19 – 21 iulie, zilnic, între orele 10 -19, intrarea este libera.

Detalii despre targ AICI

Sâmbătă, 20 iulie, de Ziua Mondială a Șahului, în Parcul Drumul Taberei, se va desfasura o competiție de șah.
În cadrul evenimentului, dedicat atât celor mici, cât și adulților, va avea loc și un moment artistic, pe scena de la amfiteatru.

Pe secena Festivalului Metalhead Meeting 2024, vor concerta, vineri – 19 iulie,  JAMART,  Infected Rain, Rotting Christ, Moonspell şi Skindred.

Detalii despre program si reguli de acces AICI

O varietate de genuri muzicale, de la jazz și fanfară până la muzică clasică, folclor și rock acustic, sunt menite să relaxeze și să aducă bucurie participanților la Stagiunea Muzicală Estivală în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.
Prima seara a „Stagiunii Estivale” va debuta vineri – 19 iulie, la ora 20:30, cu un concert acustic susținut de trupa Proconsul.

Vezi AICI Programul complet al evenimentului

Practicanții de caiac și canoe, sportivi de performanță sau amatori, sunt așteptați la o nouă ediție Cupa Titan la caiac-canoe 2024, care va avea loc pe data de 20 iulie, pe lacul Titan din parcul Alexandru Ioan Cuza, București.

Detalii despre competitie AICI

Fluturi exotici spectaculoşi din sud-estul Asiei, America Centrală şi de Sud, dar şi din Africa Ecuatorială pot fi admiraţi, la Muzeul „Grigore Antipa”, în cadrul unei expoziţii temporare deschise într-o seră special amenajată.

Detalii despre expozitie AICI

Aerial Art: Shoot, Discover, Share este un eveniment captivant dedicat explorării și celebrării frumuseții și diversității, ce are loc în Sectorul 3.

Cei interesati sunt așteptați să exploreze frumusețea Sectorului 3, să-i înțeleagă istoria bogată și să se delecteze cu o zi plină de activități captivante și educative, învăluite în acorduri armonioase de jazz.

Evenimentul are loc vineri, 19 iulie, între orele 12:00-21:00, în parcul Al. I. Cuza. Participarea este gratuită, iar mai multe detalii gasiti aici.

Spațiul Cartierul Creativ din Amzei 13 găzduieste Școala de Vară a Institutului Jocului, un program destinat artiștilor emergenți interesați să își exploreze practica artistică prin intermediul jocurilor, într-o formă ludică, performativă, interactivă și participativă.

Mai multe detalii despre ateliere si dezbateri publice AICI

Daca nu au ati ajuns pe litoral, dar va e dor de balaceala si de plaja, exista alternative, mai aproape de casa.

Vezi AICI lista cu piscine şi ştranduri unde te poti racori, in Bucureşti

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.