Recomandari pentru românii care călătoresc în Bulgaria, Grecia sau Turcia!

Foto: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

Românii care vor să călătorească în Bulgaria, Grecia sau Turcia ar putea aștepta mai mult la trecerea prin punctele de frontieră. Ministerul român de Externe reamintește că în zonă se desfășoară lucrari de reparații pe partea bulgară a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Românii sunt îndemnati să se asigure ca pe timpul călătoriei au suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și că le funcționează mijloacele mobile de comunicare. Pentru informații referitoare timpii de așteptare din punctele de trecere a frontierei, românii pot accesa pagina de trafic online a Politiei de Frontiera (Trafic Online).

Totodată, Politia de Frontieră Giurgiu recomandă folosirea altor puncte de trecere la granița cu Bulgaria: Calafat, Vama Veche, Ostrov, Negru Voda, Lipnita si Dobromir pe cale rutiera si de Bechet, Zimnicea, Turnu Magurele si Calarasi, tranzit cu bacul.

”Recomandăm participanților la traficul transfrontalier să consulte aplicația Trafic Online, care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere, în vederea utilizării unui punct de frontieră mai puțin aglomerat.

Reamintim faptul că la granița cu Republica Bulgaria, sunt deschise, în regim internațional, următoarele puncte de trecere a frontierei:

-​pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
-​pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
-​pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);
-​pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00”
, a precizat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.