VIDEO: Victorie cu fosta campioană, remiză cu campioana în exercițiu pentru Unirea Slobozia. FCSB, fără succes în noul sezon

Unirea Slobozia a mai produs o surpriză în acest nou sezon de Superligă, după ce a terminat la egalitate duelul cu campioana en-titre, FCSB, într-un meci jucat la Clinceni, aproape de Capitală. Nou-promovata a debutat în prima ligă din România pentru prima dată în istoria clubului cu un succes obținut în fața fostei campioane din țara noastră, Farul Constanța, iar în runda a doua, trupa lui Adrian Mihalcea a încheiat fără înfrângere înfruntarea cu ”roș-albaștrii”, scor final 2-2, după o partidă de tipul ”roller-coaster”.

Cu câteva titularizări care merită a fi comentate în primul 11 al formației conduse de Elias Charalambous, formația care a cucerit titlul în liga secundă în sezonul precedent a mizat pe aceeași primă echipă din jocul de debut. Într-o confruntare în care posesia a fost de partea grupării bucureștene, iar la capitolul șuturilor pe poartă a fost echilibru permanent de-a lungul primelor 90 de minute. Ocaziile de gol au fost cu două mai multe pentru trupa care a sfârșit ediția trecută din Superligă pe prima poziție.

Prima oportunitate a acestei întâlniri a fost consemnată în minutul 16, atunci când Darius Olaru, îndeplinind rolul de căpitan al oaspeților, a pasat spre Alexandru Musi. Fotbalistul care evoluează în banda stângă ofensivă a ”roș-albaștrilor” a ales să tragă din interiorul careului, dar nu dintr-o poziție foarte ofertantă, astfel că mingea a fost blocată de defensiva gazdelor. Același Alexandru Musi a fost atent pe o respingere, dar finalizarea sa cu piciorul stâng din apropierea buturilor apărate de Denis Rusu a fost mult prea slabă pentru a deschide scorul.

Replica ialomițenilor a venit imediat după aceste două faze, atunci când Sekou Camara a fost lansat de un coechipier la bara a doua. Șutul fotbalistului din Guinea a fost unul cadrat, dar reflexul lui Ștefan Târnovanu a fost unul extraordinar, astfel că balonul a fost respins în afara terenului. Din lovitura de colț obținută de nou-promovata în primul eșalon al fotbalului românesc, Ariel Lopez a reluat cu capul, dar pe lângă poartă.

În minutul 33 al confruntării din apropiere de Capitală, Darius Olaru l-a găsit în spațiu liber pe unul dintre jucătorii nou-veniți în această perioadă de transferuri. De la o distanță de aproximativ 20 de metri, Marius Ștefănescu, a trimis o minge puternică, care a prins gazonul, dar a fost blocată în corner de goalkeeper-ul celor de la Unirea Slobozia. După ce lovitura de la colțul terenului a fost executată de cel care a obținut acest corner, Mihai Lixandru și-a făcut spațiu singur printre jucătorii adverși și a finalizat precis cu o lovitură de cap plasată la colțul scurt, cu care a deblocat tabela și a adus-o pe campioana României în avantaj în această partidă.

Avantajul oaspeților nu a durat prea mult timp, deoarece, la prima înfruntare din istorie dintre formația din județul Ialomița și FCSB, Unirea Slobozia a egalat tot de pe urma executării unui corner. De data aceasta, Florin Purece a trimis la prima bară de la colțul terenului, iar de acolo, după ce a scăpat din marcajul lui Siyabonga Ngezana, Filip Ilie a marcat. Chiar dacă Ștefan Târnovanu a atins mingea, acesta nu a putut bloca definitiv restabilirea egalității.

Cu șase minute înainte de fluierul de final al primei reprize, cei de la FCSB au solicitat acordarea unui penalty, la capătul unui duel în care a fost implicat fostul om de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Marius Ștefănescu. Mijlocașul român a fost trântit la pământ de un fotbalist advers, dar centralul jocului a interpretat acea acțiune ca pe una de umăr la umăr. În primul minut adițional al actului întâi, Unirea Slobozia a fost formația care a avut ultimul cuvânt de spus, atunci când, dintr-o centrare venită din partea stângă, extrema dreaptă africană a șutat, din prima, din voleu, dar balonul s-a scurs puțin pe lângă poarta campioanei en-titre.

La cinci minute trecute din repriza secundă, a avut loc cea mai controversată fază a acestui meci din Superligă. După ce a fost lansat în profunzime, Nana Antwi a intrat în posesia balonului, reușind să exprime o viteză mult mai bună decât adversarul său direct. Jucătorul ghanez a întors mingea la marginea careului spre Darius Olaru, care a fost bruscat de un adversar în apropierea suprafeței de pedeapsă, pentru ca contactul final să aibă loc în interiorul acesteia.

După consultarea video-arbitrajului, arbitrul jocului a decis să dicteze o lovitură de la 11 metri pentru FCSB, iar de la punctul cu var, responsabil cu marcarea celui de-al doilea gol pentru trupa lui Elias Charalambous din această încleștare a fost Darius Olaru. Mijlocașul român a trimis, pe jos, cu mult calm și cu multă siguranță, în partea stângă a porții adverse, reușind primul gol din această nouă stagiune.

Cu un sfert de oră înainte de expirarea timpului regulamentar, Valentin Crețu a dat mari emoții suporterilor ”roș-albaștri” atunci când a pasat în spate pentru Ștefan Târnovanu. Execuția fundașului dreapta a fost mult prea slabă, dar goalkeeper-ul campioanei din România a fost prompt și a degajat balonul din fața unui adversar. FCSB a scăpat de această acțiune periculoasă a ialomițenilor, dar gruparea bucureșteană nu a mai avut aceeași soartă pe final de meci.

Intrat în apropierea primei ore scurse din această înfruntare, Andrei Dorobanțu, aflat la debutul în prima ligă românească, a primit o pasă precisă de la fotbalistul francez, Jordan Gele. De la marginea careului, mijlocașul echipei pregătite de Adrian Mihalcea a trimis un șut de senzație din voleu, imparabil, iar mingea l-a depășit și pe portarul advers. Egalarea a venit încă o dată pentru nou-promovata în primul eșalon al fotbalului românesc, iar scorul avea să fie stabilit la acel moment. În ciuda unui final incendiar, în care jucătorii lui Adrian Mihalcea au fost la un pas să dea lovitura, după o respingere imprecisă în bara transversală a unui fundaș advers, nimic concludent la capitolul goluri nu s-a mai întâmplat.

Unirea Slobozia a acumulat un nou punct și este neînvinsă la capătul primelor două runde trecute din Superligă, în timp ce campioana României rămâne fără primele trei puncte în acest nou sezon. În clasamentul din Superligă, cea care a terminat pe prima poziție în sezonul trecut din liga secundă este pe primul loc, în timp ce bucureștenii ocupă poziția a șasea. În runda care urmează, ialomițenii se vor deplasa la Sibiu, pentru a se duela cu FC Hermannstadt, pe când FCSB se pregătește de o înfruntare cu Oțelul Galați, care se va disputa pe teren propriu.

Până atunci, clubul patronat de Gigi Becali este implicată în prima manșă a turului doi preliminar din UEFA Champions League, acolo unde va da peste trupa israeliană, Maccabi Tel Aviv. Confruntarea este programată să înceapă marți, 23 iulie, de la ora 20:30.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.