Documentarul „Ivan, omul cu rădăcini în ape” a fost proiectat ieri, în avanpremieră, la Cinema Elvira Popescu

Sursa foto: https://muzeu.ivanpatzaichin.ro/

Documentarul „Ivan, omul cu rădăcini în ape” a fost proiectat ieri, în avanpremieră, la cinema Elvira Popescu. Filmul conține imagini din arhiva TVR și din arhiva personală a familiei marelui campion.

Premiera internațională a filmului va avea loc pe 9 august la Paris, în cadrul manifestărilor găzduite de Ambasada României la Paris, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Agenția Națională pentru Sport, Institutul Cultural Român (ICR) și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

Sursa foto: comunicat de presa

Documentarul realizat de Ana Preda, 2024, coproducție TVR și Asociația Ivan Patzaichin -Mila 23 va fi difuzat în premieră pe TVR1, joi 25 iulie, de la ora 21:00

Despre documentarul „Ivan, omul cu rădăcini în ape”

Filmul biografic este o incursiune istorică documentară a devenirii unui multiplu campion olimpic, Ivan Patzaichin, dar și o explorare a naturii complexe și autentice a „celui mai iubit dintre pământeni”.

„IVAN omul cu rădăcini în ape” reconstitue cu imagini inedite de arhivă, transformarea adolescentului de 16 ani plecat din satul de pescari în multiplul campion olimpic și mai apoi în „cel mai iubit dintre pământeni”, cum îl numește fiica sa.

Performanța sportivă a fost mereu precedată de nenumărate eșecuri și fiecare medalie olimpică de aur era câștigată încă de-acasă, prin antrenament asiduu, ne destăinuie Ivan.

Întoarcerea la rădăcini, pornită dintr-un simț al datoriei față oamenii și locul care l-au format, l-a animat în ultimul deceniu de viață când din antrenor a devenit antreprenor social.

Mai multe detalii despre documentarul „Ivan, omul cu rădăcini în ape” găsiți aici.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.