Primăria Capitalei a finalizat pregătirea pentru evaluarea vizuală rapidă!

foto: Adriana Baciu

Primăria Capitalei, în colaborare cu Universitatea Tehnică de Construcții București, a finalizat inventarierea clădirilor din zonele protejate, în vederea demarării evaluării vizuale rapide, fază premergătoare începerii expertizării acestora, în vederea consolidării, a anunțat, astăzi, primarul general Nicușor Dan.

Este vorba despre circa 15 mii de imobile din zonele protejate, care au fost identificate pe hartă de către 400 de studenți din anul doi. Dintre aceste 15 mii de imobile, doar pentru 40 s-a făcut evaluarea vizuală rapidă propriu-zisă. În urma evaluării se stabilește prioritizarea clădirilor pentru expertizare, în vederea consolidării.

În ceea ce privește cele 10 șantiere moștenite în 2020 de la administrația precedentă, Primăria Capitalei a terminat expertizarea acestora și vrea să reia lucrările, pe toate cele 10 șantiere, până la sfârșitul acestui an, mai spune Nicușor Dan.

Municipalitatea a demarat lucrările de consolidare ale unui bloc de 90 de apartamente, de pe Strada Boteanu și va începe alte șapte șantiere de consolidare, până la finele anului, mai susține Nicușor Dan.

Edilul a mai anunțat că, în noiembrie, se va finaliza consolidarea fațadei Hanului Solacolu și va fi eliberata linia de tramvai de pe Calea Moșilor, partea veche.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.