Lucrările la linia 5, încă două săptămâni de pauză? 

Lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai, de pe Barbu Văcărescu, între Ștefan cel Mare și Podul Băneasa, ar putea fi reluate pe 5 – 6 august, după ce Primăria Capitalei va reuși să își achite datoriile către constructori, a anunțat primarul general al Capitalei Nicușor Dan.
Edilul este optimist, însă, că lucrările se vor încheia până la sfârșitul acestui an.

Până cel târziu la 31 iulie, va avea loc o ședință a Consiliului General al Municipiului București în care va fi adoptată o rectificare bugetară.
Prin această rectificare, vor fi alocați „ceva de genul 40 de milioane de lei” pentru lucrările de la linia 5.
Ulterior, după ce Municipalitatea va semna contractele pentru continuarea finanțării din bani europeni a cumpărării de tramvaie noi și a investițiilor în rețeaua de termoficare, vor fi alocați restul de 100 de milioane de lei pentru linia 5, a afirmat Nicușor Dan.

„Foarte probabil, vom avea o ședință de Consiliu General, până la sfârșitul săptămânii viitoare, poate până la sfârșitul acestei luni, 31 iulie. Noi avem banii. Da? Numai că legea nu ne permite, fără o hotărâre a Consiliului General, să mutăm bani de la o investiție, la o altă investiție.
Bineînțeles, toate grupurile susțin mutarea, alocarea de bani, de pe alte linii de investiții, către această investiție. Numai că sunt și alte solicitări de rectificare și, din acest motiv, discuția este puțin mai complexă. Dar, sunt foarte optimist că, până la sfârșitul acestei luni sau cel târziu până la sfârșitul săptămânii viitoare, o încheiem.
Eu vreau să terminăm această investiție, până la finalul acestui an și constructorul zice că poate să o facă.
Ea costă 140 de milioane de lei, probabil că, în momentul ăsta, în rectificare, o să punem ceva de genul 40 de milioane de lei, pentru a plăti facturile deja făcute și imediat următoare.
(…) Și, atunci o să intre în buget niște bani care vor avea ca sursă fonduri europene și care, acum, sunt prevăzuți ca buget local. Și, în momentul acela, o să facem o rectificare mult mai mare decât cea pe care o facem acum și o să punem 140 de milioane de lei pentru linia 5.
Dacă noi avem ședința de Consiliu pe 31 iulie, probabil că o să plătim, undeva, la 5-6 august, o să-i plătim facturile pe care ni le-a trimis, deja. După care, o să înceapă lucrările, o să și factureze facturile pe care nu le-a emis, ca să nu plătească TVA-ul și lucrurile o să intre în normal”, a declarat Nicușor Dan.

În context, trebuie amintit faptul că lucrările de modernizare a liniei 5 de tramvai au fost sistate de pe data de 8 iulie.
Constructorii, consorţiul Mari Vila Com – Electromontaj – Luxten, reclamă că Primăria Capitalei a acumulat datorii neplătite pentru lucrări executate în validare de 42 de milioane de lei, stadiul de execuție al lucrării fiind de 50%.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.