Consilierii locali ai Sectorului 1 cer buget pentru CET Grivița! 

Foto: cetgrivita.ro

Deși a depus, la Primăria Sectorului 1, un proiect de buget, CET Grivița S.A., societate al cărui unic acționar este Consiliul Local din Banu Manta, nu are nici în acest an, dincolo de jumătatea lui, un buget de venituri și cheltuieli adoptat de către consilierii locali, reclamă directorul societății, Radu Curcan.

„Am venit să atrag, din nou, atenția asupra situației CET Grivița.
(…) Primul este, evident, inexistența bugetului de venituri și cheltuieli.
Evident că, lipsa acestui buget de venituri și cheltuieli – cum vă spuneam și anul trecut, ne pune în imposibilitatea de a evolua.
Adică, Societatea asta are nevoie de diversificarea producției, pentru a putea face profit.
(…) Dar, în același timp, a rezultat și că societatea noastră a plătit sau este obligată să plătească niște penalități de sute de mii de lei, tocmai din pricina absenței bugetului de venituri și cheltuieli și, mai mult decât atât, a nepunerii în aplicare a unor Hotărâri de Consiliu privind finanțarea investiției care s-a făcut, la societatea noastră.
Vorbim de vreo 500 de mii de lei, care sunt în sarcina cuiva, care nu a făcut ceva. Fac încă un apel, să se întâmple ceva: să ajungă (… bugetul CET Grivița n.r.) pe ordinea de zi,, să fie discutat, să fie amendat”, le-a spus Radu Curcan consilierilor locali.

Consiliul Local al Sectorului 1 și-a făcut datoria, a inițiat și a votat hotărâri prin care se alocau bani pentru CET Grivița.
Responsabilitatea pentru inexistența, și în acest an, a unui buget al CET Grivița revine Executivului din Banu Manta nr. 9, care nu a promovat, pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local, deși avea această obligație, un proiect de hotărâre privind adoptarea bugetului CET Grivița, a subliniat președintele de ședință al consilierilor locali ai Sectorului 1, Daniela Popa.

„Domnule director, până la urmă aceasta este doar o procedură. Adică, nici noi nu avem să ne dăm cu părerea pe bugetul dumneavoastră. Este doar o procedură, care nu a fost dusă la îndeplinire de actualul primar, doamna Clotilde Armand.
Adică, haideți să fim serioși, dumneavoastră ați venit de atâtea ori și ați semnalat aceste probleme. Noi toți, aici, ne-am făcut treaba și ne-am îndeplinit atribuțiile.
Încă odată, solicităm introducerea acestui proiect de aprobare a bugetului de venituri și cheltuieli, pentru ca această societate să funcționeze.
Ce este așa de greu?
Este în subordinea noastră. Suntem singurul Consiliu Local care mai are în subordine un CET.
Și oamenii ăștia chiar pot face lucruri minunate, acolo, pe energie!
Încă odată, să se consemneze, solicităm proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru CET Grivița S.A.”, a declarat Daniela Popa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.