Poliţia Română anunţă licitaţie pentru două ambarcaţiuni rapide destinate misiunilor de patrulare şi intervenţie pe Dunăre

FORO: ITPF Giurgiu/ facebook

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă pe SEAP licitaţie pentru două ambarcaţiuni de patrulare şi intervenţie în cadrul proiectului „Climat mai sigur în zona de frontieră româno – sârbă”.

Valoarea totală estimată este de 2.509.462 lei, iar proiectul este finanţat cu fonduri europene. Cele două ambarcaţiuni vor fi livrate la Gara Fluvială din Portul de pasageri Drobeta Turnu Severin şi la Bazin Port Orşova.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va avea o pondere de 50%, puterea motoarelor va reprezenta 30%, iar perioada suplimentară de garanţie va constitui 20% (garanţia minimă este de 24 de luni).

Termenul pentru primirea ofertelor este 29 august.

Ofertantul va demonstra că în ultimii patru ani a furnizat produse similare, în valoare de minim 2.509.310 lei fără TVA.

Conform caietului de sarcini, în momentul de faţă, capacitatea operaţională a structurilor teritoriale din subordinea IGPR este scăzută, pe de o parte, din cauza deficitului de mijloace tehnice navale, iar pe de altă parte din cauza stării tehnice precare a navelor existente, generate de uzura fizică şi morală’. Din acest motiv, ‘se impune achiziţionarea unor ambarcaţiuni noi, performante, prevăzute cu dotările necesare efectuării în condiţii optime a misiunilor specifice pe apă.

Contractul vizează achiziţionarea a două ambarcaţiuni rapide de intervenţie, cu o lungime de 7 – 10 metri şi cu o capacitate de transport la bordul acestora de minim şase persoane. Acestea vor fi echipate cu câte două motoare de tip outboard cu o putere de minim 200 CP fiecare.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în parteneriat cu Ministerul de Interne al Republicii Serbia, Şcoala de Perfecţionare a Pregătirii Personalului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române derulează începând cu octombrie 2023 proiectul „Climat mai sigur în zona de frontieră româno – sârbă”.

În luna aprilie, Poliţia de Frontieră informa că în România vor fi reabilitate şi modernizate structuri ale Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, efectuându-se lucrări de reabilitare şi extindere a Sediului Centrului de Conferinţe Vârciorova ce va fi utilizat pentru instruirea personalului, iar la Moldova Veche va fi construit un ponton de andocare a navelor utilizate în patrulare pe Dunăre.

Partenerii sârbi se vor dota cu echipamente specifice asigurării siguranţei frontierelor prin achiziţia unor piloni dotaţi cu aparatură de supraveghere modernă.

Având o durată de implementare de 36 de luni, între 3 octombrie 2023 şi 3 octombrie 2026, proiectul are o valoare de 13.799.413,65 euro, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană cu 85%.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.