ANPC a amendat cu 10.000 de lei şi a oprit temporar funcţionarea unui furnizor al Institutului Clinic Fundeni

foto: Adriana Baciu

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 10.000 de lei şi a oprit temporar funcţionarea unui furnizor de produse alimentare al Institutului Clinic Fundeni din Capitală, în urma unor abateri de la legislaţia în vigoare, constatate de comisarii ANPC.

„În urma unei informaţii apărute în spaţiul public referitoare la neconformităţi ale unor produse alimentare puse la dispoziţie pacienţilor, la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, ANPC a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic SC Hiper Ambrozia SRL, furnizorul acestor produse. Pentru abaterile de la legislaţia în vigoare constatate de comisarii ANPC, în timpul verificărilor, au fost aplicate mai multe sancţiuni: amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei; oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor; închiderea unităţii pentru o perioadă de până la şase luni”,transmite ANPC.

Neregulile identificate au vizat nerespectarea temperaturii de depozitare şi folosirea unor recipiente neconforme pentru depozitarea unora dintre ingrediente, în acestea aflându-se impurităţi şi bucăţi din material plastic.

Totodată, ANPC a constatat desfăşurarea activităţii agentului economic în condiţii tehnice şi igienico-sanitare improprii, cum ar fi pavimentul depreciat, cu ciobituri, capacul sistemului de ventilaţie încărcat cu praf şi grăsime; conducte izolate necorespunzător; plafonul cu zone deteriorate, rupte, cu găuri, cu infiltraţii; conducte neigienizate, cu strat gros de praf, rugină şi grăsime; cabluri neizolate; pereţii laterali pătaţi, cu tencuială exfoliată.

În plus, a fost constatată folosirea unei camere cuptor cu strat  gros de grăsime arsă (pe pereţii laterali, tubulatură) dar şi utilizarea unor tăvi de coacere cu strat gros de grăsime arsă şi a unor navete neigienizate corespunzător, cu strat de praf şi etichete rupte.

ANPC va continua acţiunile de verificare a furnizorilor de produse şi servicii alimentare ale spitalelor din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.