ANPC a închis activitatea unuia dintre furnizorii de alimente de la Fundeni

foto: Adriana Baciu

Unul dintre furnizorii de mâncare ai Institutului Clinic Fundeni din București a fost închis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

S-a întâmplat după un control la sediul companiei.

Comisarii ANPC au descoperit o mulțime de nereguli care au dus la suspendarea activității și la sancțiuni de 10.000 lei.

Printre neregulie constatate amintim: nerespectarea temperaturii de depozitare – conform rețetarului, folosirea unor recipiente neconforme pentru depozitarea unora dintre ingrediente, în acestea aflându-se impurităţi şi bucăţi din material plastic, conducte izolate necorespunzător, plafonul cu zone deteriorate, rupte, cu găuri, cu infiltraţii, conducte neigienizate, cu strat gros de praf, rugină şi grăsime, dar și folosirea unor tăvi de coacere cu strat gros de grăsime arsă şi a unor navete neigienizate corespunzător, cu strat de praf şi etichete rupte.

Vă reamintim că, la începutul săptămânii, o pacientă care era internată la Insititutul Clinic Fundeni a filmat masa primită la micul dejun: miere, brânză de vaci și biscuiți…în biscuiții din pachet a găsit mai mulți viermi.

Femeia a publicat videoclipul pe Facebook, unde s-a răspândit în scurt timp.

În replică, conducerea Institutului Clinic Fundeni a luat imediat măsurile de urgență ce se impun în astfel de cazuri, procedând atât la scoaterea produsului respectiv din meniul alimentar, cât și la verificarea întregului stoc de biscuiti ce aveau ca dată de expirare luna iunie 2025.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.