Măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare la graniţa cu Bulgaria

Foto: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu a dispus măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare la graniţa cu Bulgaria, în acest weekend.

Se estimează o creştere a valorilor de trafic în special la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire din ţară, în contextul sezonului estival.

Pe Podul Prieteniei dintre Ruse şi Giurgiu circulaţia se desfăşoară alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat, sens în care este preconizată o creştere a timpilor de aşteptare în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.

Aceste valori sunt determinate de numărul mare de mijloace de transport care aşteaptă la semaforul montat pe Podul Prieteniei, nu la controlul de frontieră.

Participanţilor la trafic li se recomandă aplicaţia Trafic On-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere, şi utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internaţional de la graniţa cu Bulgaria:

în judeţul Dolj – PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC), în judeţul Teleorman – PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC), în judeţul Călăraşi – PTF Călăraşi (BAC), în judeţul Constanţa – PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone.

De la 1 august, în PTF Zimnicea, va fi pus în exploatare un al doilea ferry boat. Navele vor efectua curse în tandem (Svishtov-Zimnicea), între orele 8.00-19.00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.