JO de la Paris, 2024, ziua 2: David Popovici, ”regele apelor pariziene”, aproape de medalia de aur, iar Eduard Ionescu obține un succes greu de imaginat. Rezultatele complete din ziua a doua de concurs

Sursă foto: Facebook - Olympics

A doua zi oficială de concurs de la Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, a fost una plină de probe la care au participat și sportivii români. Printre reprezentanții țării noastre, s-au regăsit și înotătorul David Popovici, care s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber cu cel mai bun timp și este aproape de medalia de aur. La tenis de masă, Eduard Ionescu a obținut un rezultat remarcabil în fața unui adversar de elită, iar la celelalte discipline sportive care au fost dedicate, printre altora, și românilor, intensitatea nu a lipsit.

Ziua cu numărul doi de la competiția olimpică de la Paris 2024 pentru ”Team Romania” a început cu o performanță incredibilă reușită de Eduard Ionescu. Jucătorul de tenis de masă de la noi din țară a întors meciul din primul tur al JO disputat contra nigerianului aflat pe locul 19 în lume, Quadri Arana. Eduard Ionescu a fost condus cu scorul de 3-0 la seturi, dar a revenit pe tabelă și a câștigat partida cu scorul de 4-3, după ce a salvat șase mingi de meci.

Mai apoi, în competiția olimpică din capitala Franței, pentru ”Team Romania”, a intrat în cursă și Bernadette Szocs, care a învins-o în turul întâi al probelor de simplu de la tenis de masă pe jucătoarea din Singapore, Zhou Jingyi, cu scorul categoric de 4-1. Partida a durat 36 de minute, iar seturile au fost încheiate cu scorul de 9-11, 11-4, 11-3, 11-7, 11-9 în favoarea reprezentantei țării noastre. Jucătoarea de tenis de masă româncă o va înfrunta în runda care urmează pe câștigătoarea duelului dintre Margaryta Pesotska (Ucraina), respectiv, Orqwan Peranang (Thailanda).

În probele de înot, David Popovici a câștigat seriile de la proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, înregistrând cel mai bun timp, 1:45:65, iar în semifinalele acestei probe, înotătorul din țara noastră s-a impus în a doua întrecere din ”careul de ași”, cu cel mai bun timp, 1:44:53. Cu acest timp extraordinar, reprezentantul ”Team Romania” va încerca să cucerească medalia de aur, în finala care va avea loc luni, 29 iulie, de la ora 21:40, ora României.

Ioana Vrînceanu și Roxana Angel au mers mai departe la proba de dublu rame feminin, calificându-se în semifinalele Jocurilor Olimpice de la Paris, cu un prim loc ocupat în calificări. 7 minute, 24 de secunde și 27 de sutimi au trecut până când româncele au încheiat primele, fiind urmate de irlandeze și cehoaice. Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat pe echipe în ultimele faze ale competiției, de pe locul opt. Fetele noastre obținuseră un punctaj total în prima parte a zilei de 159.497, iar reprezentantele britanice au fost următoarele.

Sabrina Voinea s-a calificat de pe poziția a patra la sol și de pe locul al cincilea la bârnă. Ana Bărbosu a obținut cel mai bun punctaj din echipa României, 53.533, iar aceasta s-a calificat de pe poziția a opta în finala de la sol. Florin Arteni și Florin Lehaci au mers mai departe în proba de dublu rame masculin, atingând semifinalele competiției, după ce s-au clasat pe poziția secundă în serii.

În 6 minute și 40 de secunde au încheiat aceștia întrecerea lor, iar acest timp a fost egal celui stabilit de croați. Din fiecare serie, cele mai bune trei echipaje au progresat în ”careul de ași”, iar semifinalele se vor disputa miercuri, 31 iulie, în prima parte a zilei. Mălina Călugăreanu a fost eliminată în optimile de finală ale probei individuale de floretă, la scrimă, de italianca Alice Volpi. Campioana mondială en-titre și a treia favorită a competiției a trecut fără emoții de singura reprezentantă a României la această disciplină sportivă de la Jocurile Olimpice de la Paris, 2024.

Echipajul de patru rame feminin al României s-a calificat în finala probei cu al treilea timp din serii, după cel obținut de Marea Britanie și de Țările de Jos. Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au mers mai departe în semifinalele probei de dublu vâsle feminin, reușind să câștige a doua serie programată.

Cele două sportive de la noi din țară au înregistrat un timp de 7 minute și 3 secunde, mult mai rapid decât cel al americanelor. Două echipaje din fiecare serie în parte, cele mai bune, au mers mai departe în semifinale, care se vor juca pe 31 iulie. Cuplul de la canotaj este la a treia ediție de Jocuri Olimpice din carieră în această formulă, iar până acum, cele două canotoare au încheiat pe locul opt în 2016, la Rio de Janeiro, iar la Tokyo, în anul 2021, s-au clasat pe locul șase.

Rebecca Diaconescu s-a oprit în semifinalele probei de 200 de metri liber, acolo unde a terminat pe ultimul loc. Înotătoarea din România obținuse un loc în această fază a competiției, după ce a ocupat ultima poziție a seriilor. Echipajul de patru rame masculin al României este nevoit să ia parte la recalificările disciplinei de canotaj, după ce a terminat pe poziția a treia în prima serie, cu un timp de șase minute, șase secunde și 60 de sutimi.

La tenis de masă, la proba de dublu, cuplul format din Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs a fost eliminat de perechea alcătuită din Lim Jongshoon și Shin Yubin, cu scorul neverosimil de 4-0. Cei doi au fost eliminați în sferturile de finală ale competiției olimpice și la ediția de acum trei ani, clasându-se pe poziția a cincea la proba de dublu mixt. La tenis, Irina Begu și Monica Niculescu nu au avut vreo șansă împotriva taiwanezelor Su-Wei Hsieh și Chia Yi Tsao, iar româncele au pierdut în minimum de seturi cu scorul final de 7-6, 7-5, în primul tur al probei de dublu feminin de la JO de la Paris.

Programul complet al sportivilor români de la Jocurile Olimpice de la Paris, 2024, din ziua de luni, 29 iulie:

  • 10:30 Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne

Simplu vasle masculin – Semifinale: Mihai Chiruţă

  • 11:00 Tenis de masă, Arena 4 Paris Sud

Simplu feminin – Preliminarii: Bernadette Szocs, Elizabeta Samara

Simplu masculin – Preliminarii: Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu

  • 11:00 Înot, Paris La Defense Arena

800 m liber masculin – Serii: Vlad Stancu

  • 11:20 Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne

Dublu rame (2-) feminin – Recalificări: Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu

Dublu rame (2-) masculin – Recalificări: Florin Lehaci, Florin Arteni

  • 12:00 Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne

Dublu vâsle ctg. uşoară (L2x) feminin – Recalificări: Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen

  • 12:20 Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne

Patru rame (4-) masculin – Recalificări: Ciprian Tudosă, Andrei Mândrilă, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu

Patru rame (4-) feminin – Recalificări: Amalia Bereş, Maria Rusu, Maria Lehaci, Adriana Adam

  • 12:40 Canotaj, Baza nautică Vaires sur Marne

Opt rame cu carmaci (8+) feminin – Serii: ROMÂNIA

Opt rame cu carmaci (8+) masculin – Serii: ROMÂNIA

  • 13:00 Tenis, Roland Garros

Dublu feminin – Turul 2: Irina Begu/ Monica Niculescu, Ana Bogdan/Jaqueline Cristian

Simplu feminin – Turul 2: Irina Begu, Ana Bogdan, Jaqueline Diana Cristian

  • 15:00 Ciclism, Elancourt Hill

Mountain bike, cross-country masculin – FINALĂ: Ede Molnar

  • 17:00 Tenis de masă, Arena 4 Paris Sud

Dublu mixt – Semifinale: Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescu

  • 21:30 Înot, Paris La Defense Arena

200 m liber feminin – FINALĂ: Rebecca Diaconescu

  • 21:43 Înot, Paris La Defense Arena

200 m liber masculin – FINALĂ: David Popovici

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.