Sorin Grindeanu: Ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud vor fi daţi miercuri în circulaţie

foto: Facebook Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud vor fi daţi miercuri în circulaţie, ceea ce înseamnă că vom avea peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului, din aproximativ 100 de kilometri, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Miercuri se vor da în circulaţie ultimii 10 kilometri din lotul 1 de pe A0 Sud, o parte din ei fiind inauguraţi anul trecut şi la începutul anului acesta. Cert este că pe A0 Sud, odată cu inaugurarea şi a acestor 10 kilometri, se va circula pe mai mult de 33 de kilometri de autostradă de la DN6, adică drumul spre Alexandria, până la intersecţia cu A2. De asemenea, anul trecut au fost daţi în circulaţie 20 de kilometri pe A0 Nord. Vorbim de peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureştiului din aproximativ 100, deci suntem cam la jumătate”, a precizat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă susţinută după verificarea lucrărilor pe Autostrada A0 Sud, lotul 1 (zona nodului rutier cu Autostrada A2).

În ceea ce priveşte lotul 3 al A0, şeful de la Transporturi a menţionat că lucrările au ajuns la peste 70%, însă sunt trei-patru puncte critice pe care constructorul trebuie să le depăşească în lunile viitoare, în aşa fel încât în această toamnă să intre în circulaţie.

Și Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, din zilele următoare, din zona limitrofă a Bucureştiului şi cartierele periferice se va circula pe autostradă direct până la Constanţa.

„O să se dea în circulaţie din A0, inelul sudic, încă 10 km. Asta înseamnă că din inelul sudic aproape două treimi este finalizat din A0, peste 20 de km, mi se pare, din inelul nordic. De fapt, în acest moment, toată zona limitrofă Bucureştiului şi cartierele periferice vor merge pe autostradă direct până la Constanţa din zilele următoare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.