VIDEO: Dinamo și Sepsi remizează la Sfântu Gheorghe, după ce ”câinii roșii” au egalat prin golul unui debutant în noul sezon

Dinamo București și Sfântu Gheorghe au terminat la egalitate, cu formația din Covasna în calitate de gazdă, scor 1-1, în etapa a treia din Superligă. Covăsnenii au fost primii care au marcat, în prima repriză, pentru ca, pe final de joc, un debutant în noul sezon în tricoul ”câinilor roșii” să aducă un punct formației antrenate de Zeljko Kopic.

Duelul din prima ligă de fotbal a României a debutat cu un moral ridicat afișat de trupa bucureșteană, care venea după un succes categoric obținut în runda precedentă, pe teren propriu, contra celor de la Petrolul Ploiești, cu scorul de 4-1. De partea cealaltă, Sepsi venea la ora jocului după o victorie înregistrată în deplasare, contra unei echipe nou promovate, 2-1 la Buzău, cu Gloria pregătită de Andrei Prepeliță, unul dintre foștii rivali ai dinamoviștilor de-a lungul timpului în derby-urile de România.

Partida din a treia etapă a stagiunii recent începute din Superligă a debutat cu o linie de start identică a celor de la Dinamo București trimisă în teren de antrenorul croat. Totuși, startul jocului a fost marcat de incidentele care au avut loc în tribune, dar și înainte de meciul din campionatul României. Cele două galerii s-au contrariat, iar jigniri cu tentă rasistă, în diferite modalități, au fost rostite de suporterii ambelor cluburi.

Prima ocazie a înfruntării le-a aparținut oaspeților, atunci când după opt minute trecute de la intrarea pe gazon, Cătălin Cîrjan a primit o minge în spațiul liber de la centrul terenului. Fostul fotbalist al celor de la Rapid București a avansat spre poarta adversă și a dat drumul la balon în momentul oportun, lăsându-l pe Hakim Abdallah într-o poziție destul de bună. Din unghi, jucătorul din Madagascar a șutat pe jos, la colțul lung, dar execuția sa a fost respinsă de Roland Niczuly.

Mai apoi, din apropiere de poarta gazdelor, mingea a fost degajată în disperare de Denis Ciobotariu chiar din fața atacantului central din Kosovo, Astrit Selmani, care era la un pas de a marca. În minutul 16 al confruntării, Kallaku a pasat în centrul careului dinamovist, după o serie de driblinguri reușite, iar la capătul unor ricoșeuri nefericite, fostul jucător al celor de la Dinamo, Cosmin Matei, a fost la un pas de a înscrie. Acesta nu a putut deschide scorul, în cele din urmă, pentru că execuția sa a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții apărate de Adnan Golubovic.

În apropiere de prima jumătate de oră trecută din acest meci, cei de la Sepsi Sfântu Gheorghe au marcat golul inaugural al duelului. Cosmin Matei a deschis bine jocul în banda dreaptă, iar de acolo, Bogdan Oteliță a centrat la bara a doua pentru finalizarea internaționalului român, Florin Ștefan, care a marcat din voleu. Adnan Golubovic nu a putut interveni la execuția năprasnică a fundașului formației din Covasna, iar tabela avea să fie deblocată.

La reluarea jocului, cei care au mișcat pe plan ofensiv au fost tot cei de la Sepsi, atunci când lui Kallaku i-a lipsit foarte puțin să împingă mingea în plasă, din centrarea lui Cosmin Matei. Replica ”câinilor roșii” a venit abia pe final de prim act, atunci când Dennis Politic a driblat în flancul stâng și a centrat la colțul lung, acolo de unde Hakim Abdallah a tras defectuos, într-un mod acrobatic, iar mingea a trecut paralel cu poarta adversă.

Cea mai mare oportunitate de a restabili egalitatea pentru trupa antrenată de Zeljko Kopic a apărut în minutul 63 al înfruntării, atunci când Astrit Selmani a pasat dintr-o poziție perpendiculară cu poarta covăsnenilor spre colegul său din atac, Hakim Abdallah. Aflat la a treia șansă mare de a înscrie în acest meci, africanul a trimis mult mai bine exact din același loc de unde a marcat cu Petrolul Ploiești în meciul trecut, dar, de această dată, balonul a fost deviat în bara transversală și a ieșit în afara terenului.

În minutul 69 al partidei, gazdele au solicitat acordarea unei lovituri de la 11 metri la intrarea riscantă și la limită a lui Homawoo, dar arbitrul jocului a ignorat protestele acestora. Cinci minute mai târziu, Petru Neagu, debutant la Dinamo în acest sezon, a restabilit egalitatea. Internaționalul Republicii Moldova, intrat, la acel moment, de două minute pe teren, a înscris spectaculos. Ahmed Bani, intrat, la rândul său, pe parcurs, a pasat în stânga spre fotbalistul dinamovist, care a preluat și a șutat cu piciorul stâng la colțul lung, suficient pentru a îl învinge pe goalkeeper-ul advers.

Nimic concret nu s-a mai întâmplat până la sfârșitul jocului, iar cele două grupări au luat fiecare câte un punct la finalul celor 90 de minute. În aceste clipe, Sepsi este a doua în ierarhie, la egalitate de puncte cu Oțelul Galați, în timp ce dinamoviștii sunt pe locul patru, cu o victorie, o înfrângere și un eșec suferite până acum în Superligă.

Runda următoare aduce o confruntare cu Rapid București pentru covăsneni, într-un duel ce se va disputa în Capitală, în timp ce Dinamo se întoarce pe teren propriu pentru a da piept cu Gloria Buzău.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.