Un nou ajutor al României pentru populația din Fâșia Gaza

Urmare a solicitării transmisă prin Mecanismul European de Protecție Civilă, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, 500 de corturi și 2000 de pături puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale au fost oferite, cu titlu gratuit, Fâșiei Gaza.
Transportul echipamentelor s-a realizat pe cale aeriană, prin Comisia Europeana, cu sprijinul Direcţiei Generale Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene– EU Civil Protection & Humanitarian Aid-DGECHO, pe ruta București – Larnaca, până la HUB-ul constituit de Comisia Europeană în Republica Cipru.
Materialele oferite vor ajunge la destinație prin coridorul maritim, pe ruta Republica Cipru – Fâșia Gaza, cu ajutorul agențiilor specializate ONU.
România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență.
Reamintim faptul că în data de 19 aprilie a.c., , la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, premierul României, Marcel Ciolacu a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, fiind aprobată Hotărârea CNSU nr. 6, care prevedea acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.