Ce planuri are Rareș Hopincă pentru sectorul 2?

Sursa foto: Rareș Hopincă/facebook

Peste 3 luni Rareș Hopincă, va veni la cârma Primăriei sectorului 2. Bucuresti FM a vrut să afle cum se pregătește pentru preluarea mandatului si ce planuri are pentru sector.

“Continuăm întâlnirile, în teren, cu locuitorii Sectorului 2, avem program de audiențe, în fiecare miercuri, între orele 14 -18.
Și, împreună cu echipa de consilieri, deja pregătim proiecte de hotărâre de Consiliu, pentru ca, în primele șase luni de zile, deja, să punem în dezbatere o serie de inițiative și proiecte, pe care le-am anunțat, în campania electorală”, a declarat Rareș Hopincă, pentru București FM.

Printre proiectele importante se numără: extinderea M2, până la Petricani, a M5, între Eroilor și Iancului, pasaje rutiere la Petricani și Andronache

„Cele mai importante sunt, fără îndoială, cele legate de infrastructura pentru mobilitate, pentru că sunt și proiecte care trebuie pregătite, în prealabil, foarte bine, cu niste proceduri administrative care consumă foarte mult timp.
Am avut, deja, întâlniri, la nivelul Ministerului Transporturilor, pentru a discuta despre unele dintre aceste proiecte, cum ar fi, de exemplu, extinderea metroului M2, până în zona Petricani, cum ar fi continuarea lucrărilor la rețeaua de metrou M5 dar și inițierea studiului de fezabilitate pentru metroul M7.

Adăugăm și proiectele cu privire la mobilitatea rutieră. Și mă refer la două pasaje extrem, extrem de necesare, cum ar fi Pasajul de peste calea ferată, din zona Petricani, dar și un pasaj, în zona Fundeni – Andronache- Gherghiței, care trebuie să descongestioneze acel nod rutier extrem, extrem de aglomerat. Și mergem înainte cu toate aceste proiecte, în paralel, pentru că, după cum am spus, pregătirea administrativă prealabilă consumă destul de mult timp. Și, atunci, trebuie pregătite urgent, astfel încât să le putem demara, cât de repede posibil”, a explicat Rareș Hopincă, pentru București FM.

“Acesta este obiectivul nostru principal: să reducem decalajul dintre Sectorul 2 și sectoarele 3 și 4”.

Pentru toate aceste proiecte de mobilitate, cât și pentru altele, ținând de noi parcări, de reabilitarea spațiilor verzi și alte investiții, trebuie accesate fonduri europene și guvernamentale nerambursabile, în completarea bugetului Sectorului 2, așa cum s-a întâmplat în Sectoarele 3 și, mai ales, 4, în ultimii ani, spune viitorul primar de la Bucur Obor.

„Este absolut obligatoriu să completăm bugetul de investiții cu fonduri atrase din fonduri europene și din bugetul național, pentru că nevoile Sectorului 2 sunt extrem de mari.
Din păcate, Sectorul 2 a rămas în urmă și avem foarte multe lucruri de recuperat. Vorbeam de mobilitate urbană, dar trebuie să ne uităm și la numărul insuficient de locuri de parcare, pentru că nu s-a investit în construirea și crearea de noi locuri de parcare.
Ne uităm, de asemenea, la suprafata dar și la calitatea spatiilor verzi, care lasă foarte mult de dorit.
Și, nu în ultimul rând, ne uităm și la curățenia din sector, care, din nou, lasă de dorit.

Ne uităm către fondurile guvernamentale europene. O parte dintre trenurile, ca să spun așa, din acest domeniu au fost pierdute de Sectorul 2. Dar, printr-o implicare continuă, cu multă perseverență și cu multă muncă, cred eu că putem ajunge din urmă sectoarele dezvoltate ale Capitalei. Și acesta este obiectivul nostru principal: să reducem decalajul dintre Sectorul 2 și sectoarele 3 și 4, care, trebuie să recunoaștem, au luat-o mult înaintea altor unități administrativ-teritorilae”, promite Rareș Hopincă.

” În primele trei luni de la preluarea mandatului, vom implementa un management mult mai eficient al contractului de salubritate. Soluția sustenabilă este lansarea unei noi licitații pentru serviciile de colectare și transport de deșeuri”.

În ceea ce privește curățenia din Sectorul 2, viitorul primar de la Bucur Obor își propune ca, imediat după preluarea mandatului să îmbunătățească managementul contractului cu actualul operator de salubritate. Soluția reală este, însă, organizarea unei licitații pentru desemnarea unui nou operator delegat al serviciului public de salubritate, în Sectorul 2, crede Rareș Hopincă.

 

“In primele trei luni de la preluarea mandatului, vom implementa un management mult mai eficient al contractului de salubritate. Pentru că Primăria este în egală măsură responsabilă, împreună cu operatorul, de modul în care arată Sectorul. Iar sectorul nu arată bine.
Aș spune eu că, printr-o implicare mult mai hotărâtă și mult mai eficientă a Primăriei, și operatorul de salubritate își va face treaba mult mai bine.

Pe de altă parte, Poliția Locală este absolut inexistentă. Și știm foarte bine că Poliția Locală are atribuții inclusiv în ceea ce înseamnă protecția mediului și prevenirea aruncării la întâmplare a deșeurilor. Din păcate, în Sectorul 2, Poliția Locală nu face acest lucru și rezultatul îl văd locuitorii Sectorului, pe stradă, zi de zi.

În altă ordine de idei, însă, soluția sustenabilă este lansarea unei noi licitații pentru serviciile de colectare și transport de deșeuri, un lucru absolut necesar pentru sectorul nostru, pentru că actualul contract are peste 20 de ani și, în mod evident, nu mai răspunde necesităților actuale” a mai declarant rares Hopinca pentru Bucuresti FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.