Creşte numărul reclamaţiilor la Parchet în cazul lui Alfred Bulai

Sursa foto: Ministerul Public/facebook

Zeci de persoane au trimis online, în doar o zi, sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, după ce procurorii au făcut apel că pot fi depuse reclamații de către posibile victime ale profesorului Alfred Bulai.

Conform unor oficiali ai Parchetului, citați de Agerpres, numărul sesizărilor a crescut în ultimele 24 de ore, după ce miercuri au fost primite 10 mailuri. Deocamdată, nu se știe dacă este vorba de studente de la SNSPA sau martori care deţin informaţii despre posibilele abuzuri comise de Alfred Bulai.

Poliţia Capitalei a deschis un dosar penal ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea ca sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natura sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Şcoala de Studii Politice şi Administrative – Ministerul Public a încurajat ieri orice persoana care deține date relevante sa contacteze organele judiciare la adresa demail pj_sector_1@mpublic.ro!

Tinând cont de dezideratul privind protejarea vieții private și demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esențiale privind faptele prezentate public, aducem la cunoştința masurile de protecție prevăzute în Codul de Procedură Penală:

– În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. c) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) şi (3) Cod de Procedura Penală.

– Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audio video de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin.(2) şi (3) Cod de Procedura Penala.

– În cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de proba administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reala sau datele de identitate, acesta fiind pastrate în condiții de confidențialitate.

Începerea urmaririi penale în rem este o etapa a procesului penal ce are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație sa infranga principiul prezumției de nevinovatie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.