VIDEO: FCSB trece înainte de intrarea în prelungirile dublei manșe de Maccabi Tel Aviv, cu un gol neașteptat. Calificare automată în grupele europene

FCSB se califică dramatic în turul trei preliminar al UEFA Champions League, după ce a învins cu scorul de 2-1 la general trupa israeliană, Maccabi Tel Aviv, la Budapesta, în Ungaria, pe teren neutru. Campioana României a dat lovitura la retur și a marcat înspre finalul jocului, grație unui gol înscris de William Baeten, care a declanșat sărbătoarea în tribunele arenei din țara vecină.

Returul dublei manșe din turul secund al preliminariilor UEFA Champions League dintre Maccabi Tel Aviv și FCSB a avut un final incendiar, după ce campioana din țara noastră a punctat în minutul 90 pe un contraatac dus în trei oameni.

Daniel Popa a primit o pasă în spațiu liber, atunci când apărarea adversă era surprinsă și a trimis în dreapta către cel mai nou jucător transferat de gruparea din Capitală, William Baeten.

Aflat la prima titularizare în tricoul „roș-albaștrilor”, fotbalistul transferat de la FCU Craiova 1948 a adus calificarea pentru formația lui Elias Charalambous. Accederea în turul trei preliminar al celei mai importante competiții intercluburi din Europa îi aduce clubului bucureștean un duel contra cehilor de la Sparta Praga, grupare care a trecut în această fază a calificărilor de Shamrock Rovers.

Duelul din Ungaria a debutat cu o accidentare a căpitanului Darius Olaru, care a suferit după un duel aerian și a fost bandajat de doctorii echipei sale, pentru ca prima mare ocazie a venit în minutul 27, atunci când Marius Ștefănescu a trimis o torpilă spre poarta adversă, dar goalkeeper-ul israelienilor a a reușit să respingă balonul.

Până spre finalul jocului, niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să își creeze mari șanse de a marca, iar accidentările unora dintre jucători, printre care, din nou, cea a lui Darius Olaru, au acaparat imaginea duelului european.

Partida din capitala Ungariei, de pe „Bozsik Arena” a fost una extrem de echilibrată, dar „săracă” în ocazii, pentru că ambele grupări au practicat un fotbal prudent, luând în considerare miza existentă: calificarea în turul trei preliminar UCL.

La capitolul posesie, israelienii au avut câștig de cauză cu patru procentaje în plus, dar ocaziile au aparținut „roș-albaștrilor”, pentru că elevii lui Elias Charalambous au expediat nouă șuturi spre poarta adversă, dintre care trei au fost cadrate. De partea cealaltă, Maccabi Tel Aviv nu a trimis vreun șut pe buturile lui Ștefan Târnovanu.

Cu 10 minute înainte de fluierul final, introdus pe parcursul partidei, Daniel Popa a trimis o lovitură de cap din apropierea liniei porții, dar balonul a trecut pe lângă poartă. Lovitura decisivă a venit în minutul 90, atunci când toată lumea se aștepta ca înfruntarea să fie continuată în prelungiri.

Un joc de contraatac bine pus la punct l-a lăsat singur cu portarul pe William Baeten, iar cea mai nouă achiziție a patronului de la FCSB, Gigi Becali, a șutat din prima, mingea trecând pe lângă portarul formației considerate gazdă la acest retur. Acesta fusese trimis în teren de tehnicianul cipriot la pauza întâlnirii, atunci când Alexandru Băluță i-a cedat locul, dar tot atunci, Luis Phelipe l-a schimbat pe Marius Ștefănescu.

Campioana României merge mai departe în preliminariile UEFA Champions League, acolo unde campioana din Cehia, Sparta Praga o așteaptă pe trupa antrenată de Elias Charalambous. Cehii au trecut în aceeași fază a calificărilor de trupa din Irlanda, Shamrock Rovers.

După acest succes obținut în fața echipei din Israel, FCSB a bifat, automat, calificarea în grupele celei de-a treia competiții europene din punct de vedere valoric, UEFA Conference League, acolo unde a mai fost prezentă, recent.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.