Primul weekend din august aduce multe evenimente in Bucuresti!

Sursa foto: comunicat de presa ARCUB

Avem parte de concerte live, expoziţii şi ateliere de creaţie, în weekend la „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” dar si de Festivalul Strada Armenească in Gradina Botanică!

Iubitorii de artă pot vizita expoziţiile tematice organizate la Casa Filipescu-Cesianu şi la Şcoala de Artă Bucureşti, prilej cu care pot descoperi istoria Bucureştiului de odinioară şi noile direcţii promovate de comunitatea artistică din Capitală, informează ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti,

De asemenea, pasionaţii de artă pot explora lumea fascinantă a celebrului artist suprarealist Salvador Dali, în cadrul expoziţiei Universul lui Salvador Dali, care mai poate fi vizitată la ARCUB – Hanul Gabroveni, în Centrul vechi al Capitalei, până la 1 septembrie, zilnic, în intervalul 10.00- 20.00. Totodată, cei interesaţi de arta vestimentară sunt invitaţi să descopere piese specifice secolelor XIX-XX, cu prilejul expoziţiei „Feminitatea veacului trecut. De la Belle Epoque la Interbelic”, de la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă nr. 5, expoziţie deschisă până la 20 septembrie, de marţi până duminică, între orele 12.00 şi 18.30.

Tot în weekend, Şcoala de Artă Bucureşti invită publicul să aprecieze momente de inspiraţie şi creativitate ale elevilor săi într-o serie de expoziţii de artă decorativă şi iconografie, pictură, grafică şi design vestimentar, ce pot fi vizitate, în intervalul 15.00-20.30, la sediul din Sectorul 4 al Capitalei, pe Strada Cuza Vodă nr. 100.

Pentru iubitorii de muzică live, trupa REAL cu Andra Pierşinaru (voce), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuţie) şi Radu Marinescu (chitară), va susţine, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 17,00, în faţa Hotelului Novotel, recitaluri electrizante şi variate.

În ambele zile ale weekendului, caricaturistul Vasile Catrina va oferi momente de neuitat trecătorilor, între orele 17.00-21.00, în zona magazinului Max Mara.

Pe durata restricţiilor instituite, în weekendul 3-4 august, între orele 10.00 şi 22.00, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor. Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa, începând de la ora 23,00 până la ora 09,00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

Proiectul outdoor „Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” a luat startul în luna aprilie şi propune bucureştenilor şi turiştilor, până în luna octombrie, o serie de activări stradale şi momente artistice pe traseele temporar pietonale, menite să transforme diverse zone centrale, dar şi din cartierele Bucureştiului, altminteri aglomerat, în zone de relaxare.

„Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti.

Festivalul Strada Armenească se desfăsoară anul acesta în Grădina Botanică.
De astazi până duminică bucurestenii sunt astepati la concerte, povesti si dansuri dar si un târg cu produse armenesti.
Organizatorii au pregatit si un spatiu cu expozitii de fotografie, bibliotecă în natură, loc de joacă si ateliere pentru copii.
Intrarea se face in baza biletului de acces în Grădina Botanică si costa 10 lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.