David Popovici, întors în România cu medaliile de gât. Obiective mărețe pentru înotătorul român, dar și mesaj pentru politicieni: ”De aceea trebuie să îi susținem”

Sursă foto: București FM

David Popovici a revenit în România, după ce a cucerit două medalii olimpice la competiția de la Paris 2024, una de aur și o alta de bronz. Înotătorul român s-a întors cu obiective mărețe, despre care a vorbit la salonul oficial al Aeroportului Internațional ”Henri Coandă”, acolo unde a transmis un mesaj și pentru politicienii din țara noastră.

De-a lungul participării sale la întrecerea olimpică din Hexagon, acolo unde a devenit campion la proba de 200 de metri liber, dar, totodată, a fost declarat al doilea cel mai rapid om din istorie la proba ”regină a natației”, cea de 100 de metri liber, fiind în spatele chinezului, Pan Zhanle, sportivul nostru a vorbit despre condițiile din România atunci când intră în discuție natația.

La întoarcerea în țară, el și-a continuat discursul și a încurajat încă o dată oamenii care sunt la conducerea marilor instituții românești să dezvolte centrele de pregătire. David Popovici a atins și subiectul potențialelor mesaje de mulțumire primite de la politicieni, dar a adus în prim-plan și recunoștința pentru fanii români, pe lângă munca depusă:

Mulțumesc că sunteți aici, că ne-ați așteptat! Am tendința să mă complic când dau declarații, când ar trebui să răspund scurt și la obiect. De data asta o voi face mai simplu.

Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, celor care au venit în tribună, celor care m-au susținut! Cum a spus și antrenorul meu, nu ai cum să faci asta fără o echipă. Acestea sunt medaliile, sunt două bucăți de metal foarte grele. Doar asta sunt, dar noi muncim o viață întreagă pentru ele și poate că unii nu le obțin niciodată.

De aceea trebuie să îi susținem pe cei care încă ne reprezintă acolo și să îi felicităm pe cei care au concurat deja. Despre investiții, deja a vorbit antrenorul meu, este nevoie de bani investiți cu cap în sport. Mulțumesc și hai România în continuare”, au fost cuvintele înotătorului român, la venirea în țară, acolo unde a fost așteptat de jurnaliști, apropiați ai familiei, dar și de președintele Federației Române de Natație și de Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Pe lângă discursul său cu tentă convingătoare care arată încă o dată efortul investit pentru a atinge succesul în sport, dar și dorința arzătoare a acestuia de a crește nivelul natației din România, antrenorul său, Adrian Rădulescu, a stat și el în fața microfonului.

Mulțumim că ați venit să ne susțineți. Ne cerem scuze de întârziere. Am așteptat de 20 de ani o nouă medalie la înot, din fericire, ea a venit. Vreau să nu mai așteptăm douăzeci de ani. Vom face un efort colectiv. Am un vis: mi-aș dori ca în România toți copiii să poată înota, dar acest lucru trebuie să fie accesibil. Ca în Europa.

David are condiții de pregătire, poate merge la Dinamo, dar ceilalți nu au. Este un proverb african care este valabil și la noi, în jurul lui David trebuie să construim o echipă, avem nevoie de centre de pregătire comparabile cu cele din vest„, a transmis cel care îl pregătește de mic copil pe campionul nostru olimpic.

Camelia Potec a vorbit, de asemenea, în timpul evenimentului, despre organizațiile sportive care au susținut obținerea performanțelor la înot pe cea mai mare scenă internațională. Fosta reprezentantă a natației românești a amintit numele lui David Popovici și a asigurat că acesta este doar începutul:

Mulțumim, David Popovici! Mulțumim, Adrian Rădulescu. Felicităm toată echipa sa, dar și pe membrii familiei, dar și membrilor familiilor noastre care, de multe ori, trebuie să fie acolo pentru noi. Muncim și suntem dedicați unui sport pe care îl iubim. Mulțumesc COSR, ANPS pentru sustinerea loturilor nationale si pentru faptul ca ne-au oferit ocazia sa organizam competitii internationale in Romania.

Înotul strălucește din nou după 20 de ani. Nu va dura încă pe atât pana când va străluci din nou. Înotul va face valuri la nivel mondial. Cadoul nostru din partea federației, în afara cercurilor olimpice, acesta este, primirea călduroasă

David Popovici a câștigat două medalii olimpice în bazinul din ”La Defense Arena”, după ce a învins adversari redutabili, iar acesta și-a îndeplinit visul din copilărie. Înotătorul nostru este și dublu campion mondial și european, iar acesta are vârsta de 19 ani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.