VIDEO: Dinamo învinge nou-promovata antrenată de un fost jucător al FCSB-ului: Dennis Politic ”face legea” pentru ”alb-roșii”, iar bucureștenii nu pierd puncte pe teren propriu

Dinamo București a găzduit-o pe Gloria Buzău pe teren propriu în etapa cu numărul patru din noul sezon de Superligă, fiind în căutarea celei de-a doua victorii a stagiunii. ”Câinii roșii” veneau după un rezultat de egalitate înregistrat la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi, acolo unde a egalat pe final de joc. De partea cealaltă, formația nou-promovată în primul eșalon al fotbalului românesc s-a prezentat la ora meciului din Capitală din postura de învingătoare în runda precedentă, atunci când a obținut trei puncte contra Politehnicii Iași, în deplasare.

Duelul din Superligă a fost cel cu numărul 10 dintre partidele directe dintre aceste două grupări, iar până la confruntarea din debutul sezonului nou din întrecerea internă, dinamoviștii au obținut cinci victorii, trupa din Buzău una singură, iar alte trei întâlniri s-au terminat cu remize.

Față de înfruntarea disputată în etapa trecută, antrenorul bucureștenilor, Zeljko Kopic a efectuat o singură schimbare în formula de start, deoarece l-a înlocuit pe Cristian Costin cu Maxime Sivis, pe postul de fundaș dreapta. În formația lui Andrei Prepeliță, au fost trimiși încă din primul minut în teren patru jucători noi, comparativ cu partida din runda a treia.

În minutul patru, dinamoviștii au avut o semi-ocazie, atunci când Dennis Politic a șutat din careu, după ce un coechipier a sărit bine la cap și a prelungit până la ”șeptarul” gazdelor. Execuția acestuia, însă, a trecut cu mult pe lângă buturile formației venite din liga a doua.

Deschiderea de scor a venit la capătul primelor 11 minute, atunci când pe o minge înaltă, defensiva echipei din Buzău nu s-a sincronizat deloc bine. Balonul slab respins a ajuns în piciorul lui Dennis Politic care a fentat doi-trei adversari, iar cu ajutorul unei mici devieri, mingea a scuturat plasa porții apărate de Alexandru Greab. 1-0 pentru gruparea din Capitală, care până la înscrierea golului, suferise la construcție, fiind presată de oponenții săi.

La jumătatea primei reprize, peluza ”alb-roșie” a început să scandeze numele înotătorului român, David Popovici, care, chiar în ziua acestui meci, revenise în țară, după experiența plăcută de la Jocurile Olimpice de la Paris, acolo unde a câștigat o medalie de aur și o medalie de bronz. În minutul 29 al partidei, o acțiune creată în partea dreaptă de atac l-a găsit liber pe Hakim Abdallah, care, în acest sezon, evoluează pe postul de extremă.

Atacantul din Madagascar a centrat la bara a doua, pe jos, iar de acolo, Raul Opruț a trimis în poarta goală, cu un șut din drop. Fundașul stânga s-a aflat la prima reușită în tricoul ”câinilor roșii”, după ce a fost transferat în această perioadă de ”mercato”. 2-0 pentru echipa care își dispută meciurile de acasă pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

Cu 10 minute înainte de finalul primei părți a acestei înfruntări, echipa oaspete a amenințat poarta lui Adnan Golubovic. O lovitură liberă executată din colțul careului direct spre poartă l-a obligat pe goalkeeper-ul croat să boxeze mingea și să îndepărteze pericolul. Înspre finalul reprizei întâi, Dennis Politic a combinat frumos cu Astrit Selmani, dar fotbalistul român a ales să tragă dintr-un unghi complicat.

Execuția sa a trecut pe lângă stâlpul din dreapta porții celor de la Gloria Buzău, iar marcatorul primului gol a fost certat de coechipierii săi că nu a pasat în spații libere pentru a dezvolta acțiunea care arăta promițătoare, dar a fost încheiată defectuos. În prelungirile actului întâi, Gloria Buzău a ratat o șansă mare, atunci când au pătruns în careul advers, dar execuția din voleu a trecut cu mult peste bara transversală.

În a doua repriză, dinamoviștii au început mai hotărât și au încercat să surprindă pe flancuri, dar au fost blocați de adversari. La 10 minute trecute de la startul părții secunde, Gloria Buzău a redus din diferență pe un contraatac, grație unui autogol. Cristian Dumitru a fost lansat de un coechipier, iar din centrarea acestuia, Kennedy Boateng și-a trimis mingea în proprie poartă, încercând să respingă. 2-1 pentru Dinamo, dar oaspeții intraseră în joc în acel punct al duelului.

Cu 20 de minute înainte de final, nou-intratul în teren, veteranul Constantin Budescu, a trimis o centrare periculoasă, care a confirmat încă o dată tehnica pe care acesta o posedă. Din gura porții, totuși, Ricardo Matos nu a putut cadra execuția, deoarece nu a ajuns în timp util la minge. Faza s-a încheiat cu o minge respinsă de apărarea dinamovistă.

În minutul 80 al confruntării, în urma unui corner obținut de Ahmed Bani și executat tot de extrema dreaptă care a fost folosită pe post de mijlocaș central, Astrit Selmani a marcat al doilea gol în tricoul ”alb-roșilor”. Faza din care au înscris gazdele a fost una încâlcită, deoarece defensiva celor din Buzău a încercat să respingă balonul, dar atacantul kosovar s-a poziționat bine în fața adversarului său. 3-1 pentru ”câini” care recuperaseră avantajul de două goluri pe tabelă.

La faza imediat următoare, Cristian Costin s-a aflat la finalizare, după ce faza inițiată de Dennis Politic a fost interceptată de un fotbalist al echipei pregătite de Andrei Prepeliță. Fundașul dreapta intrat pe parcursul înfruntării a șutat de la aproximativ 20 de metri, dar tentativa sa de a marca a fost reținută fără probleme de Alexandru Greab.

Situația s-a repetat mai apoi, atunci când Raul Opruț a încercat să marcheze din apropiere. Portarul Gloriei Buzău a fost la post, dar acesta nu a mai putut interveni la execuția lui Dennis Politic, cu piciorul stâng, din interiorul careului. ”Șeptarul” echipei gazdă a marcat al doilea său gol din această partidă, iar lucrurile s-au așezat pentru formația antrenată de Zeljko Kopic.

Pe final de joc, după o eroare personală, Ahmed Bani a intrat în posesia mingii și a încercat o finalizare la colțul scurt. Șutul jucătorului dinamovist a fost scos in extremis de portarul oaspeților, iar ”alb-roșii” au executat un corner. Pe final de joc, Astrit Selmani a mai ratat o șansă importantă din apropiere, dar a șutat în portar.

Dinamo București a câștigat toate cele trei puncte și a ajuns la pragul de șapte în clasamentul general, în timp ce gruparea din Buzău rămâne pe poziția a noua, cu patru puncte în total. În runda care vine, jucătorii conduși de pe banca tehnică de Zeljko Kopic vor evolua în deplasare, contra moldovenilor de la Poli Iași, iar Gloria Buzău se va duela cu Rapid București, dar pe teren propriu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.